Samas möönis Vallau, et maapiirkondades apteeke napib. “Meil Muhus on ka ainult üks,” nentis Vallau, avaldades siiski arvamust, et seadusemuudatus apteeke maale juurde ei tooks.

Ka Kuressaares asuva Niidu apteegi juhataja Albina Tuuling ei pea piirangute kaotamist vajalikuks. “Meie linnas apteeke küll rohkem juurde vaja pole,” väitis ta. “Isegi kui piirangud kaotada, siis maale apteeke ikka juurde ei tehta – see ei tasu ära. Riigi tuge ei ole, ravimite juurdehindluse pealt piisavalt ei teeni, loodustooteid ja muud pudi-padi maal aga eriti ei osteta.”

Tuulingu hinnangul on pilt, mis puudutab apteekide olemasolu Kuressaarest kaugemale jäävais maapiirkondades, trööstitu. “Kihelkonna kandis pole enam ühtegi apteeki, ka Sõrves pole midagi, ainult Leisi ja Muhu apteek on veel alles,” tõdes ta.Et käsimüügiravimeid hakataks müüma poodides ja bensiinijaamades, Tuuling õigeks ei pea. “Ravimeid müügu ikka apteegid,” ütles ta. “Inimesed vajavad ju nõustamist. Kuigi paljud on veendunud, et on ise kõiges teadlikud, tegelikult see nii ikka ei ole.”