Ma arvan küll, et Arvo Aller sobib ministriks. Kui vaadata, kui tugeva Ida-Virumaa talunike organisatsiooni ta on üles ehitanud ja aktiivselt toimetanud, siis ta on täiesti arvestatav mees sellele kohale. Lisaks on Aller ka Ida-Virumaa nõuandekeskuse juht ja konsulent. Tema nõuannete valdkonnaks on nii taimekasvatus, majandus kui agronoomia laiemalt. Nii et põllumajandussektorist on tal väga head teadmised ja ülevaade. Arvo Aller on põllumajandusringkonnas väga lugupeetud inimene. Tema kui konsulendi teenuseid ja nõuandeid ei kasuta mitte üksnes Ida-Virumaa põllumehed, vaid tema juurde tullakse nõu küsima ka mujalt Eestist. See näitab inimese usaldusväärsust.

Aller on üles ehitanud tugeva ja toimiva Ida-Virumaa Talupidajate liidu. Lisaks erakonsulendina tegutsedes ei kuulu ta Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) konsulentide süsteemi, mis tähendab, et põllumeestele vajalikke nõuandeid ei kompenseerita, vaid põllumees peab sellise erakonsulendi teenuse eest maksma täismahus. Sellest hoolimata tullakse just Alleri juurde. Ka see näitab, kuidas selle mehe teeneid hinnatakse.

Voore Farmi juhataja, aasta põllumees 2019 Indrek Klammer:

Ma ei tunne Arvo Allerit isiklikult, ehkki oleme ikka kokku puutunud. Ta on suurte kogemustega, hea suhtleja ja ma usun, et ka sobiv kandidaat ministri kohale. See on positiivne uudis, et Alleri kandidatuur on esitatud. Soovin talle edu, jõudu ja julget pealehakkamist! Ja mitte liiga palju välja teha sellest, mis see opositsioon seal haugub. Kindlat meelt!

Sargvere põllumajandusühistu juht Toomas Uusmaa

Ei ole kuulnudki. Mis mees ta on? Kui ta on taluliidus, siis suured põllumajandusettevõtted taluliiduga läbi ei käi. Taluliit hoiab omaette, ei ole tahtnud põllumajandus-kaubanduskoja liikmekski astuda, ja see nimi [Arvo Aller] on täiesti võõras. Eelminegi nimi [Mart Järvik] oli võõras, kuigi ta oli Järvamaalt pärit, aga näe, tuntuks sai.

Tartumaa põllumeeste liidu esimees Jaan Sõrra:

Tunnen teda aastaid, ida-viru taluliidu esimees ja üks väga hea konsulent. Mind ta ei ole nõustanud, aga need hindavad teda väga, keda ta nõustab. Ka ikkagi väga pikka aega olnud kohalikus taluliidus tööl juhina.

Raske on öelda, mida temast oodata, sest nagu te teate, 99% otsuseid tuleb Brüsselist. Vahest tuleks ikkagi natukene leevendada nõudeid põllumeestele. Riigil on ka selliseid nõudeid, mis on karmimad kui Brüsselis. Põllumajanduspoliitikat tehakse ikkagi seal. Keskonnanõuded ja igasugused sellised asjad.

Põllumajandusettevõtja ja poliitik, põllumajandusminister Siim Kallase valitsuses Jaanus Marrandi:

Uue ministrikandidaadi esimene ülesanne on usalduse taastamine maaeluministri ametikoha vastu. Mart Järviku hämamine PRIA toetuste ja listeeriaskandaalides on jätnud sellele oma jälje.

Teine Arvo Alleri proovikivi saab olema poliitikutöö. Sest minister ei ole ainult valdkonna asjatundja, vaid ka administraator ja kodus riigijuhtimises. Võib keeruliseks minna kui ei teata, kuidas toimib parlamentaarne praktika.

Olen Alleriga kohtunud elus paar korda. Ta on jätnud mulje kui pragmaatilisest ja asjalikust inimesest. Võrreldes Järvikuga on Aller põllumajandusteemadega kindlasti paremini kursis. Eelmine minister ei saanud üldse aru, mis on tema kohustused ja pädevus. Ta oli ikka päris võõrasse kohta sattunud.

Esimene ülesanne uuele ministrile on kaitsta Eesti huve Euroopa Liidu uues eelarves. Meie põllumeestele on vaja suuremaid toetuseid, muidu me jääme vaeslapse rolli. Eelmise ministri seisukohtadest Euroopa Liidu toetuste osas oli raske aru saada. Pigem Järvik alavääristas neid ja nimetas mõttetuks lehmakauplemiseks.

Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus:

Arvo Alleril on kindlasti väga pikk kogemus ja hea ülevaade põllumajandussektoris toimuvast. Samuti on ta hästi kursis nõustamisega.

Endise ministri Mart Järvikuga on uut kandidaati raske võrrelda, kuna mõlema taust on ikkagi natuke erinev. Põllumajanduspoliitika küsimused olid Järvikule uued. Arvo on selle poolega esimesest päevast peale palju paremini kursis.

Aller on põhimõttekindel ja järjepidev inimene, kellel on olulistes küsimustes oma kindlad seisukohad.

Näiteks nõuandereformis, mis juba viimased kümmekond aastat aeg ajalt teemaks on kerkinud. Tal on väga selge plaan, kuidas asjad võiksid olla. Kas ta ministriks saades nõuandereform taas tõstatub - ei oska öelda. Kuid see on talle südamelähedane.

Olavy Sülla, tunnustatud nõustaja ja kauaaegne kolleeg:

Mina tean Arvot aastast 1997. Kui ma ise nõustajana tööle hakkasin, tegi tema juba seda tööd, kuigi oli alles päris noor.

Arvo Aller on maaeluministri kohale hea kandidaat. Ta on väga hea kolleeg ja sõnapidaja mees. Ta on väga täpne ja hoolas ning tal on hea argumenteerimisoskus. Julgeb teha otsuseid.

Teda tunnevad nii põllumajandus-kaubanduskoda, PRIA kui teised organisatsioonid. Tema on ka see inimene, kes on PRIA-le asju selgitanud, kui näeb, et midagi on valesti. Usun, et ta suudab Eesti põllumeestele midagi head teha, tal on võimeid kindlasti rohkem kui ühe taluliidu juhtimiseks.

Teisalt - teades, kui vähe on põllumeeste liitudes tugevaid karismaatilisi juhte, jääb see seltskond kindlasti vaesemaks, kui Arvo ära läheb. Sellelt maastikult kaob ära üks hea konsulent ja väga hea organisatsiooni juht.

Eesti Talupidajate Keskliidu tegevjuht Kerli Ats:

Arvo Aller on oma ala tippspetsialist ja on juhtinud edukalt üle 20 aasta Ida-Virumaa Talupidajate Liitu. Ta on talupidajate keskliidule konstruktiivne koostööpartner. ETKL on teinud Arvo Alleriga aastaid edukalt koostööd. Sektorile on see kindlasti hea uudis!

Järvamaa põllumeeste liidu juht Mae Alviste:

Kui Arvo Aller maaeluministriks saaks, oleks minister mees, kes teab väga palju põllumajandusest. Ta on oma organisatsiooni väga hästi juhtinud, on kursis põllumeeste rõõmude ja muredega ja tema ilmselt ei "unustaks" eelarve ridu.

Ida-Virumaa talupidaja Katre Eskor:

Arvan, et Arvo Aller sobib ministriks. Ilma Arvota poleks meie taluliitu ka. Ta on alati nõu ja jõuga abiks, kui vaja.

Riigikogu liige ja endine maaeluminister Martin Repinski:

Arvo Aller on töötanud Ida-Virumaa taluliidus kauem kui mina mäletan. Ta oli ka on üks noortalunike liidu asutajatest, oli seal väga aktiivne, alati omas ning väljendas enda arvamust. Arvo Aller oli inimene, kes aitas mind väga palju minu kitsefarmi käivitamisega. Samuti konsulteeris ta mind, kuna mul ei olnud esialgu mingit põllumajandusliku kogemust.