Selle täiteks hakkas naine kodus leiba ja saia küpsetama. Esialgu oma perele ja tuttavatele, hiljem juba kauplustelegi.

Kui leib poelettidele jõudis, koliti pagaritöökoda kodusest köögist välja.

“Praegu küpsetavad Poodiumi leibu kaks pagarit ühes väikeses pagariäris. Õpetasime nad ise välja,” räägib Rea.

Nädalas läheb Stockmanni, Tallinna Kaubamajja, Selverisse, Rimi Talu Toidab osakonda ja Viimsi marketi leivaletti kokku tuhatkond leiva- ja saiapätsi. 

Leiba valmistatakse kolme sorti: päevalille- ja linaseemnetega, puuviljadega ja küüslaugutükkidega. Sai küpsetatakse Kersti vanaemalt pärit retsepti järgi ning ehtsa Pajumäe talust pärit toorpiimaga.

“Meil on kõik naturaalne värk, mingeid lisaained me taina sisse ei pane. Sai seisab värske nädala, leib aga kaks-kolm korda kauem,” kiidab Rea vanade meistrite oskusi, mis Poodiumi leiva-saia küpsetamisel taas kasutusele võetud.

Selveris maksab 850grammine seemneleib 2.95 eurot. Tootja on teinud kilohinna võrdluse suurtes tööstustes valminud toodanguga ning leidnud, et ega suurt vahet polegi, käsitööleib on vaid natuke kallim. Selle eest on aga päts suur ja tihke.

Teraviljafoorumilt koju toodud põllumehe lemmiku tiitel pole Lunarise leivale esimene tunnustus. Möödunud aastal saavutas toosama päevalille- ja linaseemnetega rukkileib toiduliidu konkursil “Eesti parim toiduaine” teraviljatoodete hulgas teise koha.

Kersti Rea arvates sundis just see saavutus toiduliitu tänavu avama uut konkursikategooriat parimale väikeettevõttes toodetud toiduainele.

Teraviljafoorumil oli vaatamiseks-maitsmiseks välja pandud 82 rukkileiba kümnelt leivatööstuselt. Lisaks Lunarise leivale pälvis huviliste suure poolehoiu ka OÜs Karja Pagariäri küpsetud porgandileib.