Kummaline on, et veel eelmine sügis sai samast Loksal asuvast Grossi poest veel vabalt suhkrut osta. "Ei olnud mingit probleemi," rääkis Kuuler, et on siiani täiesti hämmingus. "Müüja tahtis mulle tõesti suhkrut müüa, ta käis isegi tagaruumis helistamas, aga ütles, et ei lubatud, et pole ette nähtud."

Suhkruta Veinivilla perenaine, kellele rabarberiveini tegemine just pooleli on, siiski ei jäänud. "Konsumi poest küsisin müüja käest ettevaatlikult, kas nende poest ikka tohib korraga 100 kilo suhkrut osta," naeris Kuuler ja kiitis, et sealsed müüjad aitasid tal ka suhkru käru peale laadida. "Küsisin veel hirmuga, et nüüd teil jääb endal suhkrut väheks ja mulle vastati, et "ärge teie meie pärast muretsege," ja et homme tuleb uus kaup."

Loksa Grossi poest kinnitati Maalehele, et tõepoolest on neil sellised reeglid ning vastavad sildid pannakse poodi ka välja.

OG Elektra esindaja ütles, et neil on kehtestatud reegel, et mahutooteid klientidele korraga üle kümne ühiku ei müüda.

"Väikeettevõtjad käisid ja ostsid meilt mitme tonni kaupa, kui me tegime soodushinnad, mahutooted jahud-suhkrud-õlid osteti meil tühjaks,eriti maapiirkondades," selgitas poeketi esindaja ja lisas, et ka teised kauplusteketid rakendavad ostupiiranguid.

Veini valmistamine