„See on tõesti suur üllatus,” jätkas Gross pärast pisikest iseendaga arupidamist, „eriti arvestades veel, et ega ettevõtjaid tunnustatute hulgas kunagi liiga palju ole. Aga loomulikult see rõõmustab, rõõmustab väga, loomulikult on teenetemärk kinnituseks, et lähen õiget teed!”

Mullu sai avalikuks Grossi firma töötaja keskmine brutopalk üle 900 euro kuus, mis jätab paljud kuulsad kaupluseketid selja taha.

Grossi aina laienev kaupluste armaada võib meeldida või mitte, aga üle ega ümber sellest ei saa. Lisaks jätkuvale laienemisele, kulinaarse omatoodangu rohkusele ning rallispordi toetuseks suunatud rahalastidele on kahel viimasel aastal Rakveres kõneaineks Grossi vägevad peod, tema firma OG Elektra aastavahetuse tänuüritused, kuhu on oodatud iga viimane kui töötaja, et ainuomanik Gross saaks neile kõigile aitäh öelda ja patsi lüüa.

Kui aasta eest oli pidustuse nautijaid 1500, siis tänavu kogunisti 2500. Nende poolt üle Eestimaa Võrust Narvani, Keilast Viljandini viidud sõnum Olegi heldusest ja vägevusest hoiab töörahva näpud nobedatena kuni uute kohtumisteni.

Legendaarne Virumaa miljonär pole üksnes õpikunäide 1600 töötaja ja 63 kauplusega impeeriumi üles ehitamise oskusest peakorteriga pisikeses Tobia külas, vaid ka pidev praktik tõestamaks, et hästi läheb vaid sellel, kes laieneb, paigalseis on tagasiminek. Mullu avalikuks saanud Grossi firma töötaja keskmine brutopalk üle 900 euro kuus jätab paljud kuulsad kaupluseketid selja taha.
Kuigi Oleg Gross võib silma paista rikaste ekstravagantsustega, ostes helikoptereid või Hummereid, rääkimata muudest peentest sõidukitest, on ta jätkuvalt lihtne maamees.

Majandusleht Äripäev nendib, et Oleg Gross on ainus ettevõtja kogu Äripäeva Rikaste TOPi ajaloos, kes on iga aastaga oma varandust vääramatult kasvatanud. „Keskmiselt on Grossi vara viimase 25 aastaga igal aastal kasvanud 6,9 miljoni euro võrra,” seisab kirjas.

Kuigi Gross võib silma paista rikaste ekstravagantsustega ostes helikoptereid või Hummereid rääkimata muudest peentest autodest, on ta jätkuvalt lihtne maamees, melioraator, kes seisab koos oma töötajatega Tobia küla toomiskompleksi töölissöökla sabas ning aitab hulgi abivajajaid, kelle tee onu Olegi juurde ei rohtu vist iialgi.

Grossi julgeid sõnavõtte Ukraina tööliste enamast kasutamisest, pagulaste toetamisest, rikaste 50protsendilisest tulumaksust või püüdest laenudeta elada tsiteeritakse nii ärihaide kui külameeste ringis.

Valgetähe teenetemärk
president.ee
.

Valgetähe teenetemärk on asutatud 1936. aastal Eesti rahva vabadusvõitluse mälestamiseks. Valgetähe teenetemärk antakse riigiteenistuses või omavalitsuses osutatud teenete tunnustamiseks ja välismaalastele Eesti riigile osutatud teenete eest. Valgetähe teenetemärgil on seitse klassi.