VOLIS valiti projekti partnerite poolt ka üheks parimaks praktikaks Avatud Valitsemises Euroopas.

Sadala rahvamajas toimunud koolituspäeval tutvustas VOLIS-t Henri Pook, kes on selle infosüsteemi väljatöötajaks ja tunnustatud tutvustajaks nii Jõgevamaal kui ka teistes Eestimaa paikades . Poogi loengut olid kuulamas inimesi Itaaliast, Türgist , Ühendkuningriikidest, Rumeeniast, Hollandist, Poolast, Itaaliast, Saksamaalt, Portugalist ja Kreekast. Neile tuli üllatuseks, et VOLIS-e vastu tuntakse huvi ka Rootsis ja Hollandis.

"Projekti koostamiseks andis mõtte asjaolu, et varasematesse Torma valla volikogudesse kuuludes , tajusin , et vallaelanike peaaegu ei kaasatudki eelnõude menetlemisse ja otsuste vastuvõtmisesse. Piirkonna elu arendamiseks on aga olulised võimalikult paljude inimeste mõtted valuküsimustest, vajalike hoonete ja rajatiste ehitamistest, " ütles majandusharidusega Ülvi Nool, kes on ka tänase Torma vallavolikogu esimees ning kuulub Carl Robert Jakobsoni nimelisse Torma põhikooli ja Torma lasteaia Linnutaja hoolekogusse.

"Ise olen ma projekti "Avatud valitsemine Euroopas 2013-2015“ raames viibinud koolitusreisidel Itaalias, Türgis, Portugalis, Prantsusmaal ja Saksamaal. Igal maal on avardunud silmaring mõne konkreetse idee raames. Näiteks Türgis oli selleks Linna ja Maakonna Inimõiguste Komitee, Portugalis osaluseelarve lastele. Tänu projektile on põhjalikult tugevnenud ka inglise keele praktilised oskused, " märkis Nool.

Välisvisiitidel on mul ikka kaasa olnud Eestimaa kaart, ning mõnikord on tulnud huvilistele näidata, kus asub Torma vald ja Näduvere küla, " lisas ta.

"Projektiga seotud ülesannete täitmisel on mulle kogenud nõuandjaks ja koostööpartneriks olnud piirkonna elu edendaja ja kultuuritegelane Valdi Reinas " lausus Nool. Projektipartnerite koju jõudes on korraldajad neilt saanud arvukalt kirju, kus nad avaldasid oma vaimustust Eesti arengu- ja meie maa ilusa looduse ja sõbralike inimeste üle.

Jaan Lukas