Kollane kolmnurkne laiguke pälviski tähelepanu.
Algul arvas ta, et see on süda, kuid imestas, et kaamera seda kellelgi teisel ei näidanud.

Igaks juhuks pildistas ta ekraanil nähtut telefoniga. Kodus internetist soojuskaamera kohta uurides sai ta teada, et sellisel moel on tehtud ka onkoloogilisi uuringuid. Naine oli küll käinud aasta algul mammograafilises uuringus, mis näitas, et kõik on korras, kuid pani siiski arstiaja kinni. Otsus oli õige — läbivaatuse käigus leiti varases staadiumis rinnavähk ning alustati raviga.

Camera Obscura tegevjuht Andrew Johnson ütles, et neil polnud aimugi, et nende soojuskaamera võib midagi niivõrd elu muutvat näidata ning märkis, et neil on äärmiselt hea meel, et külastaja erinevust märkas ja tegutsema asus.

„Soovime, et ta paraneks ning loodame kogu peret edaspidi taas kohata,“ sõnas Johnson.

Ryanairi soodsate otselendude tõttu Tallinnast Edinburghi liigub seal praegu üksjagu Eestist tulnud huvilisi ja et Camera Obscura asub ühel turistide meelistänaval, panid nemadki sinna tekkinud järjekorda tähele.

Tegemist on Edinburghi vanima külastajatele avatud vaatamisväärsusega, mis asub kohe kindluse lähedal ja pakub meelelahutuslikku ajaveetmist optiliste illusioonide maailmas. Peredele meeldib seal aega veeta ning tegemist on populaarse kohaga, kuid järjekorrad tekkisid ukse taha alles peale seda, kui Bal Gill endaga juhtunust teada andist ning ajalehed sellest kirjutama asusid.

Soojuskaameraga naisest tehtud pildi ja tema sissekande muuseumi kodulehel leiab SIIT.
Camera Obscura
Camera Obscura