Palade Retrovisiidi pidaja Maria Remmelkoore sõnul on Hiiumaa populaarne sihtkoht puhkamiseks nii eestlaste kui välismaalaste seas. Tänu sellele on külastajate arv igal aastal kasvanud. Kui eelmisel suvel majutati külalisi vaid Meida ja Leili majaosades Ala külas, siis tänavu avati esimesed majutused ka Kärdlas.

Üritusi igale maitsele


Remmelkoore sõnul tullakse puhkama, avastama, seiklema ning üritusi külastama. Üritusi on suvisel ajal igale maitsele.
"Näiteks oli Soonlepa karjamõisas augusti algul võimalik osa saada Theatrumi suurepärasest lavastusest „Muna“, mis müüdi korduvalt täissaalidele välja. 17. augustil toimub Tarvitet masinate väljasõit ja Saunabussipidu, mille peaesinejaks on Anne Veski. Saunabussipeole veerevad kohale vägevad saunad üle Eesti. Leili võib saada nii Audi sõiduautos, liinibussis kui meie Hiiumaa Kärusaunas,” loetles Remmelkoor.

Eestlaste kõrval käib puhketalus külalisi Lätist, Leedust, Austriast, Saksamaalt ja mujalt Euroopast. Kõige kaugemalt on tuldud Austraaliast. Enim 3-6 liikmelised pered.
Eesti kuvand välismaalaste silmis on Remmelkoore sõnul hea. Peetakse lugu ilusast loodusest.

„Meie juures meeldib neile pisut metsik ümbrus, majutuse juures asuv lambakarjamaa ja kohalik külaelu. Sageli kasutatakse võimalust võtta õuelt retrod jalgrattad ja nendega loodusesse sõitma minna,” jagas Remmelkoord tähelepanekuid.

Palade Retrovisiit Hiiumaal

Hindade üle ei kurdeta


Mardi Talu Saaremaal, Leisis võõrustab suvel lisaks kohalikele veel sakslasi, soomlasi, venelasi, lätlasi. „Käidud on ka Uus-Meremaalt meie orhideesid kaemas. Väliskülastajat huvitab Saaremaa ise ja selle loodus. Teinekord uudistatakse talu ilma ööbimatagi,” rääkis puhketalu peremees Mart Maasik.

Väliskülastajat huvitab Saaremaa ise ja selle loodus. Eesti üldisem kuvand niiväga jutuks tulnud polegi. „Pigem arutame globaliseeruva maailma hädasid,” märkis Maasik.

Erinevalt kohalikest kämpingutest, pole puhketalu hindade osas siiani pahurust üles näidatud. Seda näitab seegi, et rahvusvahelistes majutusportaalides nagu Booking või Airbnb on Mardi talu hinnatud maksimumilähedaseks.