Operatsiooni käigus arreteeriti 672 isikut. Konfiskeeriti 16 000 tonni toitu ja 33 miljonit liitrit jooke koguväärtuses 117 miljonit USA dollarit.

Valgevenes võeti vahele 60 tonni õunu, mida veeti võltsitud dokumentidega. Interpoli hinnangul ilmestab see üldist tendentsi toiduainesektori kuritegudes - üha rohkem kasutatakse võltsitud põllumajandus- ja logistikasertifikaate.

Nagu eelmisel operatsioonil oli ka tänavu rahvusvaheline kirstunael alkohol. Venemaal sulges politsei põrandaaluse viinavabriku, viies kaasa 4200 liitrit salaviina ja 6000 tühja pudelit.
Lõuna-Aafrika Vabariigis jäid vahele kelmid, kes pakendasid ümber ekspordiks mõeldud alkoholi ja müüsid seda kohalikule turule, vältides nii makse.

„Toiduvõltsinguid leiab poelettidelt kõikjal maailmast. Olukorda halvendab üha suuremat populaarsust koguv online müük,” tõdes Interpoli Organiseeritud Kuritegevuse Osakonna direktor Paul Stanfield.

Tänavune operatsioon käis esmakordselt kullipilguga läbi ka orgaanilise toidutööstuse ehk tooted, mis ei vasta regionaalsetele nõuetele, kuid mida müüakse sellest hoolimata kui orgaanilisi ja kõrgemate hindadega.

Lisaks toidule konfiskeeriti teisigi tehistooteid: kosmeetikat, ravimeid ja arstiseadmeid, jalanõusid, riideid, käekotte, käekellasid, päikeseprille, seepi, hambapastat. Kokku 6,1 miljoni USD eest.

Allikas: Interpol