Sindi Gümnaasiumi direktori Ain Keerupi kommentaar kujunenud situatsioonile

Millest loobuda?

Gümnaasiumiastmest? See on otsus, mida kindlasti ei langeta kool. Olen veendunud, et see puudutab kogukonda tervikuna ning sellistele sammudele peab eelnema avatud suhtlemine kogukonnaga. Sealt edasi ühise seisukoha väljakujunemise järgselt linna arengukava muudatused jne.

Vene õppekeelega õpilaste õpetamise lõpetamine? Taas kogukonna teema. Koolijuhina olen jätkuvalt seisukohal, et linnas, kus mitte-eestlaste osakaal on piisavalt suur, peaksime võimaldama kõige väiksemate laste õppimise kodu lähedal. Usun, et valimisaastal on kõik poliitikud samal seisukohal.

Tugispetsialistid? Oleme just saanud oma tugisüsteemid hästi tööle ning maakonna mõistes üks edukamatest. Aga ka vajadus tugispetsialistide teenuste järele on meil suhteliselt kõrge. See tooks kaasa probleemide süvenemise tulevikus.

Huviringid? Pikapäevarühm? Eelkool?

Ühesõnaga – küsimusi on rohkem kui vastuseid. Pean lõpetuseks nõustuma Sindi linnapea Marko Šorini mõttega, et kujunenud olukord ei motiveeri kindlasti Sindi Gümnaasiumi töötajaid paremini tööle. Aga hetkel toimuvas koolide konkurentsivõitluses vajaksime motivatsiooni rohkem kui kunagi varem.

Edasi juba Maalehe Pärnumaa blogist!