Nädalavahetus toob endaga kaasa tuulise ilma. Islandi lähistel pöörlev madalrõhkkond saab ookeanilt energiat juurde ja selle kaguserv laieneb Läänemeremaade kohale. Madalrõhuala haardesse jäädes kanduvad laupäeval Eestisse üksikud vihmapilved ja lõunatuul tugevneb rannikualadel puhanguti 17 m/s. Õhusooja on oodata 5..10°C. Pühapäeval tekib madalrõhuala servas uus osatsüklon ja esialgsete arvutuste kohaselt liigub see üle Skandinaavia lõunaosa kirdesse.

Koos tsükloniga kandub Eestisse tihedam ja ulatuslikum sajuala, tuul pöördub lõunast loodesse ja võib meid üsna jõuliselt tervitada.

Esmaspäeval kiirustab madalrõhkkond edasi Venemaale ja selle järel kerkib Baltimaade kohale kuivema ilmaga kõrgrõhuhari. Seda siiski vaid ajutiselt, sest juba esmaspäeva õhtul läheneb Skandinaaviast meile aktiivne madalrõhulohk koos järjekordsete vihmapilvedega. Teisipäeval moodustub selles lohus uus osatsüklon, mis üle Eesti Peipsi taha liigub. Selle järel kandub meile külmem õhumass ja nii võib kolmapäeval sadu mõnel pool lörtsi või lumena maha sadada.