Laupäeva öö on kõrgrõhuharja mõjul sajuta ja kargem. Õhutemperatuur on -1..-5°C ja kui taevas pikemalt selgineb, siis võib paar-kolm kraadi veel madalamale langeda. Päeval läheneb merelt madalrõhulohk ühes soojema ja niiskema õhuga. Saaremaal ja Hiiumaal hakkab lund ja lörtsi sadama, pärastlõunal laieneb sadu mandrile. Õhtuks muutub sadu lääne pool vesiseks. Õhutemperatuur tõuseb -1..+3°C-ni. Saju ja tõusva õhutemperatuuri tingimustes suureneb libeduseoht ja halveneb nähtavus.

Pühapäevast alates on valdavaks soe ja niiske õhumass. Lääne poolt survet avaldava madal- ja ida pool püsiva kõrgrõhkkonna tingimustes saab enamasti madalrõhkkond väikese ülekaalu ning toob meile aeg-ajalt vihma, sekka ka lörtsi. Kahe rõhuala piirimail puhub võrdlemisi tugev lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösiti 0..+3, päevasel ajal +1..+5°C.

Nädala keskpaigas ja ka uue nädala lõpus võib temperatuur öisel ajal üürikeseks alla 0°C langeda. Paraku ei tähista see jõulisema külmalaine tulekut. Arktiline külm jääb kaugetele põhjalaiustele isolatsiooni vähemalt kuu keskpaigani.