Täna on saju tõenäosus eelkõige suur rannikualadel, kuhu kandub mere- ja lahevee kohal lisaks arenenud sajupilvi.

Laupäeva öö on väheaktiivses rõhuväljas rahulik ja suurema sajuta. Üksnes põhjarannikul püsib lumehoogude võimalus. Õhutemperatuur on -4°C-st pilvisemas põhjaservas -9..-14°C-ni sisemaal selgema taeva all, üksnes rannikul jääb 0°C ümbrusse. Päeval jõuab Taani kohale uus madalrõhkkond ja laieneb üle Läänemere. Tihedam sadu veel meile ei jõua, kuid tuul pöördub idakaarde ja tugevneb, õhtul on puhanguid 15 m/s. Õhutemperatuur on 0..-5, saarte rannikul kuni +2°C.

Pühapäeval liigub madalrõhkkond Läänemere õhuruumi ja selle kirdeserv laieneb jõulisemalt üle Eesti. Lörtsi- ja lumesadu jõuab hommikuks saartele ja Eesti lõunaserva, päeva peale laieneb aeglaselt põhja poole, Põhja-Eestis suureneb saju võimalus alles õhtul. Ida- ja kirdetuul tugevneb veelgi, puhanguid on 15, saartel ja põhjarannikul kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel -3..-8, saarte rannikul 0°C lähedal, päeval -1..-4, meretuulega rannikul kuni +2°C.

Esmaspäeval liigub Lõuna-Euroopa kohalt teed alustanud madalrõhkkond Poola kohale, lisab energiat Balti riikidest lõuna poole jäävale madalrõhualale ning hoiab Eesti kohal tuulevälja pingelise. Kirdetuule puhanguid on sisemaal 15, rannikul 20 m/s. Ilm jääb talviseks. Aeg-ajalt sajab lund ja lörtsi, sadusid on enam öö hakul ja uuesti muutub lumesadu tihedaks õhtu poole Lõuna-Eestist alates. Õhutemperatuur on öösiti -2..-7, rannikul 0°C lähedal, päeval 0..-5, kirdetuulele avatud rannikul kuni +1°C.