„Kihnu ketist on oodatud osa võtma kõik kihnlased ja saare külalised. Võimalusel tulge palun rahvariietes ning võtke kaasa Eesti lipud. Et kett saaks pikem, võtke kaasa ka Kihnu vööd, säärepaelad ja rätikud,” kutsuvad üles korraldajad.

Laupäeval toimuvat ajaloo esimeseks Kihnu ketiks pidavaile korraldajaile oli aga rõõmsaks üllatuseks, et üks Kihnu kett on juba toimunud. Sellest andis Maalehele teada Ida-Virumaa tuntud rahvamuusik Reeni Painik.

Facebooki postitatud küsimusele: „Mida tegid 30 aasta eest Balti keti aegu?” vastas ta järgmiselt: „Olin folkloorikoolitusel Kihnus ja tegime seal oma väikese keti.”

Mis tähendab, et esimene Kihnu kett toimus tegelikult juba 30 aastat tagasi.

Maalehe palve peale lisa meenutada lisas Painik: „Nädal oli tormine ja Kihnu saamisega paras tegu, loitsisime ka päikest välja. Keti moodustamine käis ainult oma seltskonnaga.”

Lähiajal loodame Maalehe veebis toimunu kohta veel üht-teist üllitada.

Kihnlaste Facebooki kodus ilmus juba ka üleskutse, et esimesest Kihnu ketist osa võtnud annaks endast ja oma mälestustest märku. Mare Mätas, üks tänavuse keti eestvedajaist kinnitas, et teave 30 aasta tagusest ketis tuli täieliku üllatusena.

Laupäeval järgneb tänavusele Kihnu ketile kell 10 hommikul rahvamaja juures kõnede pidamine ja tants. Kõik ketist osavõtnud pääsevad ketis seismisest fotot esitades ka tasuta muuseumi. Seal, muuseas, on igaühel võimalus videosalvestada oma mälestused nii Balti kui Kihnu ketist.

Kihnu keti järel antakse juba viiendat korda toimuva Kihnu maratoni start.