Välistreppidele koguneb lisaks sadanud lumele ka sellel liikujate kaasakantud lumi. Libedusele võib kaasa aidata ka trepi kattematerjal, mille valikul pole tihti arvestatud meie talviseid tingimusi. Trepp, mis suvel ei põhjusta libisemist, võib talvel olla ebameeldivalt libe. Kõige rohkem pakuvad ootamatusi uksepakud, eriti kui need on metalliga kaetud. Sile metallpind muutub külma ja märjaga väga libedaks ning kitsale metalliga kaetud uksepakule astudes on libisemine lihtne juhtuma. Ootamatut libedust esineb ka hoones sees välisuste läheduses. Jalatsitega tuuakse väljast kaasa lund või pori, mis põrandale sattudes muudab need märjaks.

Kuna ka liikumisteed on osa töökeskkonnast, peab tööandja tagama nende ohutuse. Väljas olevate liikumisteede libeduse tõrjeks on erinevaid võimalusi. Näiteks sagedasem koristamine sõltuvalt ilmastikust ning killustiku, liiva või soola puistamine libisemise vähendamiseks. Metalliga kaetud uksepakkude puhul on kõige tõhusam nende katmine mittelibiseva materjaliga, kuid seejuures tuleb jälgida, et kate ise ära ei libiseks. Puhastada tuleb ka uste ette paigaldatud reste, sest lund täis saanud restid tekitavad resti kohale jäätunud lumekihi ning eriti libedad on sel juhul metallrestid.

Hoonesse on välisukse juurde soovitatav paigaldada põrandakatted (näiteks porivaibad), millel on võimalik jalanõusid puhastada ja nii vältida lume sattumist põrandale. Põrandakatted peavad olema piisavalt suured, et neil saaks jalgu pühkida ja asetsema kohas, kus tavaliselt liigutakse.