Juunikuus linnapeaks saanud Novak lubas probleemiga tegeleda ja nüüd teebki seda, püüdes turistide käitumist muuta ning linna reputatsiooni taastada, kirjutab Lonely Planet.

Kesklinna on nüüd üles pandud sildid, mis teatavad: säästa oma raha ja naudi Hvari. Hoiatussiltidelt saab teada, et purjutamise ja sobimatult käitumise eest saab karistada 700-eurose trahviga, linnakeskuses rannarõivastes liikumise eest on karistus 500-600 eurot.

Alkoholi tarvitamisega on hakanud võitlema ka Rooma. 14 linna omavalitsuspiirkonnas on avalikes paikades alkoholi müümisele ja tarvitamisele piirang õhtul kella 22-st kuni hommikul kella 7-ni. Keskööni võivad inimesed tänaval alkoholi juua plasttopsidest, aga pärast seda ei tohi väljas üldse alkoholi tarvitada.

Igasugune alkoholimüük – ka siseruumides – peab lõppema kell 2 öösel. Alates kella 22-st ei tohi alkoholi ka kaasa müüa. Seesugused keelud kehtivad oktoobrini, mil lõpeb turismi kõrghooaeg.

Kohalikud elanikud on keeldu kritiseerinud. Linnas on vaid üks piirkond, kus keeld ei kehti – Ottavia. Juhtumisi elab selles linnaosas ka Rooma linnapea Virginia Raggi, kes alkoholimüügi piirangud kinnitas.