Niitla sõnul on see taim õitsenud juba mõned korrad, kuid igal aastal ei pruugi õitseda.

Taime täpne vanus on teadmata, kuid tegemist on üle kuue aasta vanuse titaanjuurega. "Täpse vanuse teadasaamine nõuab põhjalikumat uurimist eri aastate külvide osas - kahjuks on kaotsi läinud taime juures olev väike lipik aastaarvuga," tõdes Niitla.

Taim eritab õitsemise ajal üsnagi ebameeldivat lõhna. Niitla sõnul on seda tunda kohe kasvuhoonesse sisenemisel ning jagub ka ülakorrusele sukulentide osakonda. Looduslikus kasvukohas võib see oletuslikult inimese jaoks ulatuda kuni mõnesaja meetrini.

Millisest õisiku osast lõhn eritub, ei oska ma täpselt ütelda, sõnas Niitla. "Lisaks emasõitele allosas, isasõitele keskel, kõrgub nende kohal veel ligikaudu poole meetri kõrgune fertiilne osa ja milline lõhna eritab, ei oska ma küll kohe ütelda."

Tema sõnul oleks loogiline, et lõhn eritub õisiku alaosast, et tolmeldajad lihatoidulised kärbsed, kelle ligimeelitamiseks see lõhn ongi, kulgeksid lõhnaalika suunal ülalt alla üle isas- ja seejärel emasõite ning täidaksid oma ülesande taime tolmeldamisel.

Peale titaanjuure võib Tartu Ülikooli Botaanikaaia kasvuhooneis praegu õitsemas näha ligi 50 liiki ja sorti  orhideesid, kelle õitseaeg on tunduvalt pikem, aga põnevaid taimi jagub siin aasta ringi.