Kõigi roolikeerajate keskel, kes igati heasoovlikult oma sõidukiistet ja head seltskonda teistele reisimiseks pakuvad, liigub üksikjuhtudel ringi ka kahtlaste motiividega või lihtsalt hullumeelseid autojuhte. Mõni on sattunud kihutaja või roolijoodiku pardale, eriti äärmuslikel juhtudel on pöidlaküüt päädinud aga röövimise, ründamise või siis lausa vägistamisega.

Ka autojuhid pole sellistes olukordades alati kaitstud pool. On olnud küütisoovijaid, kes masina salongi ära määrivad, lahkudes autost võõrast vara kaasa haaravad. Ette on tulnud näiteks ka juhtum, kus autojuhile asetati kõrile nuga ning sunniti teda mujale sõitma.

Nagu öeldud, valvsust ei tohiks keegi kaotada ja kõigile teadmist väärib, kuidas oma pöidlaküüt võimalikul muretult mööda saata.

Kui Sa oled hääletaja:

- Anna oma lähedastele igaks juhuks alati teada, kuhu plaanid sõita ja millal pärale jõuda.
- Lähedastele võiks ennetavalt edastada ka võimalikult palju infot ka sõiduki ja selle juhi kohta. Näiteks võib „häälega“ sõidukile saades lähedastele edastada lühisõnumiga sõiduki registreerimisnumbri, mille najal saab vajadusel küüti pakkunu hilisemalt tuvastada.
- Internetiportaalis pöidlaküüti küsides on sul võimalik suhelda küüdipakkuja endaga, lisaks uurida veebis tema varasemat tausta.
- Kui sõidukijuht näib kahtlane ja tunned end võõras autos kaasareisides ebamugavalt, nõua peatust mahaminekuks. Enda heaolu ja turvalisust arvesse võttes on sul alati võimalus hääletada mõnele teisele autole või jätkata võimalusel sõitu ühistranspordiga.
- Kui sõidukis pakutakse sulle keelatud aineid või kahtlasi jooke, siis keeldu neist. Sinu ebaadekvaatset seisundit võidakse ära kasutada sinu enda vastu.
- Ära istu sõidukisse ,mille juht on joobekahtlusega või autos tarvitatakse alkoholi.
- Kindlam on reisida, kui suudad võimalikus ohuolukorras end kiiresti kaitsta. Selleks puhuks on hea, kui soetad endale igaks juhuks pipragaasi.
- Võimalusel reisi ühes mõne oma sõbra-tuttavaga, sest mitmekesi on alati turvalisem ringi liikuda.
- Loomulikult on ühistranspordiga liiklemine kulukam, kuid see-eest kellaajaliselt kindlam ja turvalisem ning võimalusel tasub pigem seda kasutada.

Kui Sa oled autojuht:

- Tee ääres olevale hääletajale anna hinnang temaga vesteldes. Kui midagi tundub kahtlane (isik on joobes, agressiivne), on sul alati võimalus küüdipakkumisest keelduda.
- Võttes korraga peale rohkem kui ühe hääletaja, pead olema veendunud, et suudad neil silma peal hoida.
- Hääletajaga sõites arvesta, et oled võtnud vastutuse võõra inimese elu eest. Liikle seadusi järgides ning veendu kindlasti, et kaasareisiv inimene kasutaks turvavööd.

Need nõuanded ei ole hirmutamiseks, sest enamus pöidlaküüdireise lõppeb ilma sekeldusteta. Samas tasub olla valvas, sest keegi meist ei taha olla üks vähestest, kellel nii hästi ei lähe.