Foto: Ester Vaitmaa

Fazer Eesti tootejuhi Annika Albei sõnul on tatar viimasel paaril aastal eestlaste toidulaual taas au sisse tõusnud, kuna nii tarbijad kui tootjad pööravad rohkem tähelepanu toidu tervislikkusele. “Tatar on tänuväärne teravili, mis sisaldab palju organismile kergesti omastatavaid ja kõrge kvaliteediga valke, antioksüdante ja kiudaineid ning on väga hea magneesiumi allikas, mida tänapäeva inimestel kipub organismis nappima,” sõnas Albei.

Sel aastal on Eesti poelettidele jõudnud mitmeid uusi tatraga pagaritooteid. Tatras on ohtralt bioflavonoide ning arvestatavas koguses mangaani, fosforit, vaske, tsinki, rauda ning erinevaid vitamiine. Tatra söömine aitab kaasa kolesteroolitaseme langetamisele ning aitab vererõhku kontrolli all hoida.