Esialgu laiub selle madalrõhuala lõunaserv Eesti kohal ja puistab aeg-ajalt siia-sinna vähest lund ja mõnikord ka lörtsi.

Madalrõhuala saadab nõrgas loode- ja põhjavoolus meile külmema õhumassi ja kui ka pilvkate korraks hõreneb, langeb öine õhutemperatuur nullist madalamale, päeval aga tõuseb mõni kraad sulamispunktist kõrgemale.

Kui aga päike, tänu oma pikenevale teekonnale, enam võimalust saab, võib vähestele päevastele soojakraadidele mõni pügal lisa tulla.

Uus nädala näitab juba talvist palet. Meist lõuna- ja põhjapoole jäävad madalrõhkkonnad. Nende vahele kiilub kitsas kõrgrõhuvöönd ja põhja-kirdest laskub juba märksa külmem õhumass.

Nii langeb uue nädala alguse öödel õhutemperatuur kolme kuni kaheksa külmakraadini, pikemate selgimiste korral võib näpistada isegi enam kui kümnekraadine külm.

Samas, päevasel ajal päikest väga oodata ei maksa, sest madalrõhkkonnad sirutavad oma kõrgema kihi pilvelehviku üle Maarjamaa.

Vahetevahel jõuavad meie piirialadele ka üksikud lumepilved, kuid praegustel andmetel nad suurt sadu ei too.

Päevane õhutemperatuuri maksimum jääb uuel nädalal enamasti nullist veidi madalamale. Tuul puhub sellel nädalal veel läänekaarest, pöördub aga uue nädala alguses kirdesse ja põhja.