Maa-amet kuulutas sel nädalal välja esimesed elektroonilised oksjonid riigimaa müümiseks ja rendile andmiseks. Uus keskkond on leitav aadressil riigimaaoksjon.ee.

Maa-amet annab avalikel oksjonitel rendile riigile kuuluvat põllumaad ning müüb riigile mittevajalikku maad. Oksjonitest saavad osa võtta kõik riigimaa ostmisest või rentimisest huvitatud isikud. Enne pakkumise tegemist saab oksjonile pandud maaüksuste ja osalemise tingimustega tutvuda. Osalemiseks tuleb keskkonda sisse logida, registreeruda sobiva maaüksuse oksjonile, tasuda nõutud tagatisraha ja esitada pakkumine. Tagatisraha saab tasuda oksjonikeskkonnas pangalinkide abil või otse panga kaudu. Pakkumisi saab esitada piiramatu arv kordi.

FIE avansilise makse vabastus

Seoses eriolukorraga kannab riik FIEde toetamiseks nende esimese kvartali sotsiaalmaksu avansilise makse summa FIEde ettemaksukontole maksu- ja tolliametis.

Tööandjate maksukoormuse leevendamiseks kaotatakse kolmeks kuuks sotsiaalmaksu miinimumkohustuse nõue. Samas ei katke sotsiaalmaksu tasumisest sõltuv ravikindlustuse kehtivus ka juhatuse liikmetel, võlaõigusliku lepingu alusel teenuse pakkujatel ja ettevõtluskonto omanikel.