Tõnissoo rõhutab, et üleminekutoetustest on kujunenud Eestis sümbol, mis näitab, kas valitsus hoolib kodumaistest põllumeestest või mitte. "Nüüd, kui head otsused on tehtud, tuleb põllumajandus pöörata kasvule." Põllumeeste ülesanne on kaasaegse tehnoloogiaga varustatud, kuid kriisi tõttu tühjaks jäänud laudad ja sigalad loomadega uuesti täita ja tootmisega jätkata.

"Üleüldse tundub, et uus valitsus on üle pika aja jälle näoga rahva poole ja arvestab suurema osa elanikkonna vajadustega," rõõmustab keskliidu esimees. "Selline poliitika loob head eeldused Eesti majanduse arenguks ja võimaldab suurema majanduskasvu. Viimastel nädalatel olen olnud palju maastikul ja tunnetan hästi, kuidas rahval oleks nagu kivi südamelt langenud. See on kirjeldamatult hea tunne. Kõik on kuidagi helgem ja õhus on tunda armastust. Rahval on lootus, et üle pika aja saame valitsuse, kellel on peale vajaliku ratsionaalsuse olemas ka südametarkus. Keerulisi probleeme saame lahendada ainult armastuse väega."

Uue valitsuse üheks lubaduseks on põllumeestele üleminekutoetuse top–up´i täies mahus taastamine juba järgmisel aastal.
See tähendab, et juba järgmisel aastal peaksid põllumehed saama 19,95 miljonit eurot üleminekutoetusi ja see summa tuleks ette näha ka 2017. aasta riigieelarves.