Sellel aastal on käimas Väinamere linnuala linnustiku loendus, mille raames tehti esimene loendus ümber Muhu 1.-2. aprillil. Tammilt loendati kokku 3000–3500 luike, olenevalt päevast. Rändel liigub aga luiki veel rohkem Väikesest väinast läbi.

Hanso tuletas meelde, et hiidlastel õnnestus selleks kevadeks õhuliinid maakaabli vastu vahetada ja sarnane probleem leidis õnneliku lahenduse.

“Tööd algasid mullu augustis ning lõppesid ligi kuu aega tagasi. Muudatus on juba rõõmustanud linnusõpru, kellele Kassari on oluline linnuvaatluskoht,” kirjutas Maaleht veebruari lõpus.

Keskkonnaministeeriumi looduskaitseosakonna juhataja Taimo Aasma kinnitas, et ministeerium on probleemidest teadlik. “Elektriliinide haldaja on AS Elering, kellega koostöös on vaja saavutada ka võimalused lindude jaoks ohutumate lahenduste leidmiseks ja nende realiseerimiseks,” sõnas ta.

Elering AS-i kommunikatsioonijuht Ain Köster ütles, et tammil kulgeb samadel mastidel praegu kaks õhuliini. Ühe nendest kavatseb Elering asendada selle kümnendi lõpuks merekaabliga.