Rõhutatakse, et eriti tähtis on vitamiin B12, mida inimorganism saab vaid lihast. Veganite organism saavad toda vitamiini ainult siis, kui seda manustatkse tablettidena.

Pikemas perspektiivis aga võib dieet, mis ei paku kehale piisavas hulgas vitamiin B12, lõppeda närvikahjustustega, depressiooni ja psühhoosiga. Võimalik on ka lihaskahjustuste ja liikumisraskuste teke.

Teised olulised toitained, millest veganite organismis puudus võib tekkida on vitamiin D, raud ja tsink.

Valitsus soovitab rasedatel naistel ja rinnaga imetavatel emadel taimetoitlusest loobuda. Ka väikelapsed ja teismelised ei peaks vegandieeti järgima.

Rinnapiimatoidul imikutel, kelle emad söövad vaid taimset toitu ning toidulisandeid ega vitamiine juurde ei võta, tekivad kiiresti tervisehäired, märgitakse teates.

Samas osundab valitsus, et vegandieet võib tervise seisukohalt ka üsna märkimisväärset kasu tuua - sageli on veganitel liha söövatest inimestest tervislikum elustiil, nad suitsetavad vähem ega tarbi nii palju alkoholi.

Veganlus on Berliinis väga populaarne. Linnas on kümneid taimetoidurestorane ning viimastel aastatel on tekkinud isegi mõned isegi vegan-lihapoed (mida seal müüakse? - toim).

Veganeid ühendav organisatsioon arvab, et Berliinis elab umbes 80 000 ning kogu Saksamaal 800 000 veganit.

Valitsus on oma hinnangutes umbmäärasem ja konservatiivsem. Saksamaal elab nende arvates 80 000 - 800 000 veganit.

Allikas: The Local