Seesugust ühist jaanipäeva tähistamist pole kahe riigi vahel varem ette tulnud. Lätlaste jaanipäevatavad on teatavasti Eesti omadest küllaltki erinevad, kuna ka suurematel jaanipidudel on endiselt olulisel kohal ühised rahvatantsud, pärgade punumine ja eriliste jaaniroogade söömine.

Tänavuse Valka jaanipeo puhul on aga rohkem šnitti võetud Eesti kaasaegsetest jaanitavadest ehk lavale tulevad tuntud esinejad ning rahvariietes inimesi nii palju ei kohta – tamme- ja lillepärgasid võib usutavasti siiski lätlaste peas näha.

Eestist on kohal Birgit Õigemeel ja Getter Jaani, kuid Lätist saabub Valkasse tõeline raskekahurvägi. Rahvast lõbustavad Läti estraadivanameistrid Viktors Lapčenoks (Raimonds Paulsi laulude peamine esitaja) ja Žoržs Siksna (laulu „Rumal süda“ esmaesitaja), estraadilauljad Ivars Cinkuss ja Lorija Vuda Cinkusa ning poplauljad Samanta Tīna, Jānis Buķelis ja Ginta Krievkalna.

Päeval peetakse kell 9-15 ühist jaanilaata, kell 20 avatakse Valka laululava jaanipäevalistele ning kell 22 algab kontsert, kust ei puudu ka eestikeelne õhtujuht. Südaööl läheb bändi muusika saatel simmaniks ning päikesetõusul antakse start alasti võidujooksule.

Jaanilaupäeval alasti ringi jooksmist harrastatakse ka mujal Lätis ning näiteks viimased 18 aastat on Kuldīgas joostud üle Venta jõge ületava tellissilla.

"Tänu ettevõtjate toele on tänavune pidu tasuta. Loodame väga, et kokku sõidavad lätlased ja eestlased kõige kaugematest Läti ja Eesti nurkadest,“ sõnab Valka meer. Pidu korraldavad Valka ja Valga omavalitsused ning lisaks peasponsorile Alko 1000 panevad jaanilaupäevale õla alla ka Läti Raadio 2, suurim erakanal LNT ning ettevõtted Woltec, McĀbols ja 29one.