"Venemaa pole tegelikult uut piirijoont ametlikult tunnistanud./-/ Järelikult on nende meelest kehtiv Tartu Rahu järgne piir /_/, sest teistsugust pole riikide vahel seni kokkulepitud. Seetõttu on arusaamatu, miks on petserimaalastele sellised piirangut seatud. Kõigil, kes seal sündinud ja kelle juured Petserimaal, peaks olema õigus seal maad omada. Kui Eesti tahab käituda riigina, kes oma sünnijärgse kodanike õiguste eest seisab, tuleks tõelise riigina ka reageerida," kommenteeris pühapäeva, 9. jaanuari hilisõhtul uudist Setomaa ülemsootska Ahto Raudoja.

Käskkirjas, mis kannab pikka pealkirja „Piiriäärsete territooriumide määratlemine, kus välisriikide kodanikud, kodakondsusea isikud ja välismaise päritoluga juriidilised isikud ei saa soetada omandiõigusi maatükkidele“ on nimetatud 380 piiriäärset territooriumi.

"Kuna dokumendi täisteksti ei ole praegu avaldatud, siis oleme kutsunud Vene suursaadiku Juri Merzljakovi välisministeeriumisse, et saada selgust, millega täpselt tegu on," teatas ministeeriumi pressitalitus Delfile.