PPA Kuressaare jaoskonnajuht Rainer Antsaar sõnas Maalehele antud kommentaaris, et eile õhtul kella 19 paiku sai kohalik politsei tõesti teate Kuivastust. Sadama juurde oli tekkinud autodest umbes 2,5 kilomeetri pikkune praamijärjekord ning osad sõidukid tegid seetõttu vastassuunas ohtlikke möödasõite.

Teatele reageeris patrull, kes asus liiklust rahustama ja reguleerima.

“Kuivastu sadama läheduses tekib ohtlik olukord enamasti sellest, et e-piletiga sõidukijuhid kardavad oma praamist maha jääda. Sõidetakse üldjärjekorrast mööda ja tekitatakse seetõttu topelt rida riigimaanteele, mitte sadama ootealale. Taoliste möödasõitude näol on tegemist liiklusseaduse rikkumisega. Taolise teoga seab sõidukijuht ohtu nii enese kui ka oma kaasliiklejate elud ning vara,” sõnas Antsaar.

Maaleht avaldab siinkohal ka mõned nopped Saaremaa praamijärts Facebooki grupi kommentaariumist.

“Nagu inimesed ei mõista liigelda enam?? Suht enamus on ilusti end täiesti teeäärde end tõmband ja siis leidub ikka neid debiile kes seisavad keset sõidurada, kuidas sealt nüüd bronn mõõda peaks saama??”

“Ma ei saa aru kas inimesed e-pileti süsteemi ikka veel ei kasuta sellisel viisil nagu see on loodud. Kui natukene ette planeerida enda ülesõitu, siis ei saa ju olla loogiline, et kilomeetrite kaupa on koguaeg järts. Ma ise kasutan suhteliselt tihti(k.a. suur ürituste aeg) praamiliiklust ja ma ei mäleta millal ma viimati kilomeetrite pikkuses järjekorras seisin. Aga vb on selles tõesti mingi oma võlu, et kui saarel käia siis tingimata peab tunde ootama praami järtsus😁”

“Tehke juba see SILD!!!🙌”