"Põhikarjas on meil neliteist looma. Talve jooksul sündis juurde kakskümmend talle. Esimesed neli nägid ilmavalgust juba detsembris, teised käesoleva aastanumbri sees," jutustab Inari Leiman ning lisab, alles on neist praeguseks kümmekond talle. Ülejäänud on kas ära müüdud - eraloomaparkidele või inimestele, kes lihtsalt kitsi armastavad - või söödaloomadena kiskjate toidulauale jõudnud. Loomaaia elu, mis teha.

Kas väiksemat kasvu kitsi peetakse lasteloomaaias sellepärast, et nad on eriti sõbralikud? "Kits on ikka kits, olgu ta väike või suur. Ja tema elab oma kitseelu," muigab Leiman. "Kui ikka midagi söödavat või sellesarnast inimese käes märkavad, on nad üsna agarad ronijad-ründajad. Seda peab ka hoolega vaatama, et kahe kitse vahele ei jääks, kui nad oma kitseasju ajavad. Võib haiget saada."

Möödunud suve algusest on lasteloomaaed avatud aastaringselt ning külastajaid käinud talve läbi. Nii mõnigi pere, kes loomaaeda tulnud, lasteloomaaiast kaugemale ei jõuagi. Sest seal saab loomi katsuda ja kallistada.

Lisaks kitsedele ootavad lastekäte paitusi küülikud, merisead, hamstrid, rotid, kuked-kanad, vutid, kaks alpakat ja üks tuvi. Loodushariduse klassis saab läbi klaasi jälgida kilpkonnade, veekilkonnade, siili ja konna igapäevast elu.

Suveks vormi Laste Loomaaia moodi :)

Posted by Tallinna Loomaaed Laste Loomaaed on 21. aprill 2015. a.