• Spetsiaalne õppeklass, kuhu on integreeritud kõige moodsam kaugjuhitav video- ja helisalvestustehnika, mis võimaldab luua klassis toimuvast videoõppematerjale, lindistusi ja teha eraldi väljavõte nt ühe laua taga töötava töörühma tegevusest nii pildis kui helis. Videomontaaž toimub parallelselt klassis toimuva õppetööga. Klass võimaldab nt noorel õpetajal või avalikel esinejatel harjutada tunni andmist/esinemist ja kohe pärast seda videost ennast analüüsida;

• Lasteklassis on puutetundlik Smart-laud, mis võimaldab läbi viia erinevaid mängulisi õppetöid. Klass koosneb väga ebatraditsioonilise kujuga laudadest ja teistest ruumikujunduselementidest, millega on võimalik moodustada nt „tööpesasid“. Selles klassis õpitakse õppekeskkonda füüsiliselt üles ehitama. Selline loominguline ruum laseb mõtted vabaks ja lapsed ei saa arugi, et nad õpivad;

• Kunsti- ja käsitööklass on varustatud 8 elektriõmblusmasina, tikkimismasina, overlokmasina, triikimislauda, nõelviltimismasina ja puutöölauaga.

• Arvuti- ja tehnoloogiaklassis on kõigile õpilastele sülearvutitega töökohad, tööpind robotite liigutamiseks, robootikakomplektid, puutetundlik koostöölaud ja 3D-printer. Majja on teel ka Euroopa esimene käsiskänner, millega saab ümber inimese kõndida ja seejärel ta 3D-s sisse skännida ja printida nt 10x väiksemana.
• Keskuses on „rääkivad seinad“ – kui inimene läheb oma iPadiga lähedale, hakkavad seinad elama, räägivad erinevatest ajalukku läinud inimestest.

TÜ Pedagogicumi alla kuuluvas haridusuuenduskeskuses (Lossi 38) hakatakse välja töötama e-õpikuid ja e-õppematerjale, 3D-printeri mudeleid, näpunäiteid õpikeskkonna kujundamisel eesmärgiga soodustada õppimisprotsessi ja juhiseid tehniliste võimaluste kasutamiseks erivajadustega inimeste puhul.