Auhinnaks sai võitja Ojakääru nime kandva maatüki suurusega 10 478 m², millest metsamaa on 8711 m². Maatükk asub Tartumaal Nõo vallas.

Võit läks õigesse kohta, sest Aroldi poeg töötab Luua metsanduskoolis õppemetskonna metsaülemana. “Tema juba oskab vaadata, mis edasi saab. Ta eile mul siin vaatas arvutist juba ära, milline mets välja näeb,” rääkis Arold. Koos otsustati, et metsatüki puudel lastakse veel kasvada.

Arold oli juba varem metsaomanik ning talle kuulub kokku umbes 16 hektarit metsa, kus sageli käib, korjab nii seeni kui marju.

Kui kase- ja kuuseriisikad ning puravikud saab ta kätte oma metsast, siis mustikaid, pohli ja jõhvikaid seal ei kasva. “Tuleb ikka minna kaugemale metsa, niisugusesse kohta, kus masinad ei sõida lähedalt ja poleks saastet,” ütles ta.

Peale metsasaaduste on Aroldi jaoks olulisel kohal omakasvatatud aed- ja puuviljad. Aias on tema sõnul esindatud kõik põhilised liigid, mis eestlaste talus on ikka kasvanud, ehk kolme värvi sõstrad, karusmarjad, kirsid, ploomid, õunad ja kreegid. Lisaks veel viinamarjad, mis peagi valmis saavad.

“Ma teen saagist hoidiseid, aga kõige kurvem on see, et ega need noored ei tahagi enam neid kaasa viia. Peab lausa kaasa pakkima,” rääkis Arold, kellel on kaks last ja viis lapselast.

Eda Arold on pikaajaline Maalehe lugeja, võidu toonud tellimuse vormistas ta Paunvere laadal.

“Maaleht on lehtedest kõige parem, seal on ikka väga palju lugeda,” sõnas Arold, kes lehe otsast lõpuni läbi vaatab.

Reisiloos
Maaleht lennutab Maltale
Talvine varahommikune vaade Marsaxlokki külale Kagu-Maltal.

Maaleht korraldab koostöös reisifirmaga Go Travel kuuepäevase reisi Maltale. Maalehe eriprogrammiga lugejareisil saab osa Malta põnevast ajaloost, külastame kohalikku farmi, tutvume permakultuuri viljelejatega ning muidugi ei jää proovimata ka Euroopa siniseim merevesi.

Reis toimub 24.–29. septembrini ning loosime lugejate vahel välja kaks kohta.

Kampaania kestab 25. augustini ning auhinna loosimises osalevad tellijad, kellel on loosimise hetkel Maalehe paberväljaande vähemalt kuuekuuline kehtiv tasuline tellimus, Maalehe digilehe tellimus või kehtiv e-arve püsimakse leping ja kes on andnud loosimisel osalemise soovist märku internetis kampaanialehel www.maaleht.ee/malta.