Kui padja tikandis on kasutatud villaseid lõngu, võiks ka pael olla valmistatud villasest materjalist. Kindlasti tuleb jälgida, et materjalide jämedused oleksid sarnased.

Töö käik

Mõõtke padja ümbermõõt. Kui paelaks vajalik pikkus on teada, tuleb valmis paela pikkusest võtta 2–2,5 korda pikemad lõngad. Paela võib teha ühevärvilise, aga võib ka kasutada ühes paelas mitut eri värvi lõnga.

Selleks et pael kiiresti valmis keerutada, võtke appi mikser. Kinnitage lõngade üks ots näiteks ukselingi või mõne konksu külge ning teine ots mikseripulkade külge. Nüüd polegi muud, kui pisut mikseriga vuristada, nii tekivad lõnga sisse keerud.

Seejärel võtke otsad hoolikalt kinnituskoha ja mikseri küljest lahti, kinnitage paela keskkohta väike raskus, tõstke servad kokku ja laske pael rippuma. Kui keerlemine on lõppenud, tehke paela mõlemasse otsa sõlm.

Enne päristöö kallale asumist võib siingi teha väikese proovitöö – siis saab ka täpselt teada, kui palju lõngu võtta, et pael tuleks just õige jämedusega, mitte liiga peenike ega üleloomulikult jäme.