Äsja Vormsi õlut tootma asunud Arkadi Tammik ütleb, et esimene partii peaks õllegurmaanideni jõudma veebruari teises pooles. Käes on kaua oodatud aktsiisilao luba, mis võimaldab õlut laiemalt turustada. Praegu on mahuks 1000 liitrit nädalas. „Sellise õlle puhul ei ole kvantiteet oluline," ütles Tammik. Vormsi õlut hakkab saama spetsiaalsetes õllepoodides ning mõnedes meelelahutusasutustes. „Praegu on idee minna otse gurmaani juurde, ketipoodide osas ei oska lubada. Selver küll juba tundis huvi, aga selleks, et tervet ketti varustada on vaja kõvasti toota," ütles ta.

Arkadi Tammiku sõnul on märgata huvi kasvu õlletootmise vastu, ju sai varem väikene huviliste ring lihtsalt piisavalt suureks. Ta usub, et kindlasti tekib nüüd ka õnneotsijaid ja kiire raha teenimise lootuses pruulikodade avajaid. „Ja kaubanduskeskustesse võivad kerkida kiirtoidukoha laadsed õlleputkad." Temalegi on helistatud ja küsitud nõu, kuidas õllepruulimisega tegelema asuda.

Tammiku sõnul ei ole paberimajandus väiketootjale lihtne ning bürokraatia võtab liialt aega. „Minu suhe maksuametiga on aga hea, kiidan nende professionaalsust. Nad saavad ka ise aru, et mõned nõudmised ei ole mõistlikud, aga seadust tuleb täita," ültes Tammik. Tema sõnul võib alustaval pruulijal tekkida nukker tunne, kui seda kadalippu enda ees näeb. Samas tähendaks lõdvemad nõudmised seda, et õnneotsijaid oleks rohkem. „See on elustiiliäri, millega saab heal juhul kaks vorstiviilu leivale. Kui aga ainult või saab, pole ka katki midagi."

Tammik lisab, et jõupingutused aktsiisilao loa saamiseks on väiketootjatele liiga suured. „Riik teenib meilt mõni tuhat eurot aktsiisi, aga mässama peame proportsionaalselt  palju enam kui asi väärt," ütles Arkadi Tammik.