Messilt leidsid nad USA partneri ja tegelikult oleksid pidanud esimesed juustupartiid olema juba aprilli lõpus teisel pool ookeani. Aga koroonakriis tuli vahele ja sealne partner sai ka selle viiruse. Nüüdseks on mees terve ja äri läheb edasi.

„Sealseks lemmikuks osutus Musc, ta ütles et see on USAs hitt numbr üks. Lisaks tahtis ta kohe alusetäit ka Excellenti ja Prima Oldi,” rääkis Pääbus. USA partner tegutseb New Yorkis - toob mujalt maailmast Ameerikasse juustusid sisse ja koolitab edasimüüjaid ehk jaekettide ostujuhte jne.

„Messil mõtlesin, et olen enne ka näinud neid, kes ilusat juttu räägivad ja midagi lubavad, aga Prantsusmaa messil oli Norra ühistu, kes müüb tema kaudu aastas 40 tonni juustu USAsse. Nii et sain nende käest infot, kuidas asi käib ja tundub, et ta on arvestatav tegija, mitte niismaa soolapuhuja,” on Andre juustufarmi perenaisel ka taustakontroll tehtud.

Lähipäevil saadetakse teele esimene partii. „Jäi jutt, et esialgu võib arvestada kolme tonni juustuga kuus,” andis Pääbus aimu kogustest. Praegu teeb Andre Farm 8-9 tonni juustu kuus, kuid oma karja pealt suudetakse teha 15 tonni kuus ehk vajadusel tootmist suurendada.

„Me võtame õiglast hinda enda uksest, transport on nende kulul,” selgitas ta hinna poolt. „Meie juust ei ole kõige odavam, näiteks Excellent läheb 18 eurot kilo ilma käibemaksuta.”

Andre Farmi juustud on pälvinud kõrgeid kohti rahvusvahelistelt võistlustelt.