“Kui LAVi tulime, siis juba meid kraaditi. Kuni üleeilse õhtuni oli kõik vaikne, raadios ikka räägiti, et peske käsi jne. Aga pigem tehti selle üle nalja.

Eile kella 20 ajal katkestati raadiotes saated ning lasti presidendi pöördumist. LAV on otsustanud oma rahvast ja majandust kaitsta, tühistades viisad. Uusi inimesi riiki ei lubata.

Mõned koolid olid täna suletud. Juudid sulgesid siin koolid pikemaks ajaks, teistel sõltub see koolist ja piirkonnast.

Üritused tühistati. Samuti paluti inimestel loobuda kättpidi tervitamisest, mida nad siin riigis väga armastavad teha.

Meil tekkis esimene seik eile, kui esimene Airbnb majutaja keeldus lähedale tulemast. Vanem proua, aga üsna hea huumoriga. Ta tütar oli maale põgenenud ja arvas, et ema võiks ka oma äri mõneks ajaks kinni panna, aga proua Susiel on turistidest kahju ja ta on nõus selle haiguse läbi põdema. Peaasi, et keegi põõsa all ei peaks magama – kui jumal tahab, et see haigus tuleks, siis ta tuleb. Lubas meie eest ka palvetada.

Muidu on inimesed rahulikud, sh turistid, keda täna väga palju kohtasime. Nagu ei oleks mingit epideemiat lahti.

Airbnb lisas teate, et kedagi broneeringu tühistamise eest ei trahvita. Meie tänased majutajad on väga rahulikud, varusid meile pisut rohkem seepi.

Praeguseks oleme pea kaks nädalat olnud. Tagasi peaks hakkama sõitma neljapäeval. Häda on selles, et me peame esmalt sõitma Johannesburgi, päeva seal olema ja alles õhtul saame Euroopa poole liikuma. Meie otselend Pariisist Tallinna tühistati. Asendati Pariis-Helsingi-Tallinn lennuga.

Küsimus on selles, et mida tähendab, et riik sulgeb piirid? Et kas lennujaamad ka või seal käib transiit edasi. See on natuke segane ja veel segasemaks teevad ajakirjanduse paanikat külvavad artiklid, mis pigem võiks asja lähemalt selgitada. Hommikul käime lennujaamast läbi ja uurime, et mis meist saab.

Me oleme siin igasugu asju lugenud, ühed tekstid räägivad üht ja teised midagi muud. Me ise pigem kardame seda, et kui LAVi enam rahvast ei tule, siis pole lennukitel mõtet tühja sõita ning seega tagasi ei saa juba enam sellel põhjusel.”