Moe viinavabriku vanas vaadikeldris laagerdus viski kokku 100 vaadis, enamus neist olid väiksed 30-liitrisesed, aga viski laagerdus ka suuremates 190- 250 liitristes vaatides. Umbes pooled vaadid kuuluvad Eesti viski Founders Club liikmetele ja need pudeldatakse eksklusiivsete mikroseeriatena.

Moe peenviinabariku juhi Sven Ivanovi sõnul on Eesti nüüd õigusega viskimaa.

“Traditsiooniline Šoti viski valmistatakse odralinnastest, kuid meie otsustasime koostöös Eesti viskiklubi presidendi Toomas Tiiveliga vaadata Ameerika poole, kus on populaarne just rukkiviski,”selgitas Ivanov.

Nii ongi esimene kodumaine rukkilinnaseviski laagerdunud uutes Ameerika tammest vaatides. “Meie rukkiviski laagerdus nii päris uutes vaatides kui ka sellistes, milles varem juba mõni jook laagerdunud on – näiteks šerri või viski. Esimene kogus destillaati villiti vaati, kus oli varem laagerdunud Ameerika burboon. Loomulikult annab taoline vaat viskile oma maitsenüansi,” avas Sven Ivanov taustu uuest viskist.

Maailmas on väga palju viskigurmaane ja viskikogujaid ning paljuski loodab Moe peenviinavabrik eksklusiivset viskitootmist käivitades just nende inimeste huvile.