„Pille teab teab kõike nii lammastest, lambalihast kui ka lambanahkadest,“ kiidab oma kandidaati Virumaa Põllumeeste Liit.

Edasi võtab konkursi žürii suuna nii Jõgevaamaale, Tartumaale kui Põlvamaale.

Jõgeva maakonnas Tõrve külas tutvustab tuntud maheveisekasvataja Airi Külvet oma tegemisi. Külvet kasvatab Pedja jõe luhtadel nii simmentali kui anguse tõugu lihaveiseid, ettevõtte kasutuses veidi üle 200 hektari maad. Airi Külvet on seadnud eesmärgiks, et Eestis kasvatataks rohumaadel kõrge kvaliteediga lihaveiseid. Jõgevamaalt osaleb konkursil ka Marimarta OÜ omanik tomati-, kurgi-ja maasikakasvataja Janika Lindsalu.

Andre juustufarmis Tartumaal tutvustab perenaine Erika Pääbus oma piimakarjakasvatust, samuti talumeierei tööd, kus valmivad rahvusvahelisi tunnustusi saanud Andre farmi juustud.

Põlvamaalt osaleb konkursil õunakasvataja Ille Kasvand ja seakasvataja Ave Haamer Haameri talust. Harjumaalt Kuusalu vallast on Maaelu Edendamise Sihtasutus esitanud kandideerima tänavusele konkursile Kaja Piirfeldti, kes tegutseb OÜs Remmelgamaa ja peab Lilli külas 80-pealist piimakarja.

Piimakarja kasvatusega tegeleb ka Talupidajate Keskliidu poolt esitatud kandidaat, Hüpandi talu noor perenaine Krista Tõnuri, kelle talupidamisega tutvub žürii teisipäeva õhtupoolikul. Päeva lõpetab žürii osaühingus Lahe Maamees, kus Diana Pärna tutvustab oma lihaveiste karja, kes hooldavad Lahemaal rannaniitusid.

Tänavuse 20. juubelikonkursi on korraldajad Maaleht ja Põllumajandus-Kaubanduskoda pühendanud põllumajanduses tegutsevatele naistele, nii tutvuvadki žürii liikmed naiste tegemistega kodumaises toidutootmises.

Konkursile on maamajanduse organisatsioonid esitanud kaksteist väärikat kandidaat seitsmest maakonnast.

Võitja valib Aasta põllumehe konkursi žürii järgmises koosseisus:

Raul Rosenberg - žürii esimees, Maaelu edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees;

Marko Gorban, maaeluministeeriumi asekantsler;

Jaan Sõrra, Tartumaa Põllumeeste Liidu esimees;

Kalle Reiter, Eesti Aiandusliidu esindaja;

Roomet Sõrmus, Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees;

Andres Eilart, Maalehe peatoimetaja;

Silja Lättemäe, Maalehe ajakirjanik, „Aasta põllumehe“ konkursi projektijuht;

Milvi Aun Keskkonnaameti esindaja;

Kerli Ats, Talupidajate Keskliidu tegevjuht;

Kristi Lomp, AS Selveri juhatuse liige.