Getter Madison

Viimase viie päevaga on Madisoni sõnul annetustena kogunenud juba üle tuhande euro ja toiduvalmistamises löövad kaasa mitu koduküpsetajat üle Eesti: „Tartu kiirabile ja EMOsse on juba omajagu toitu viidud, lisaks Kuressaare haiglasse ja Põlva kiirabisse."

Kringlid ja šokolaadikook.

Madison ise on sel nädalal juba mitu korda valmistanud kringleid, salatit ja kooke Tartu kiirabile ja kliinikumi erakorralise meditsiiniosakonna (EMO) töötajatele. „Mind aitab kõige rohkem mu ema - tuleb alati kokkamiseks kohale. Tartus on magusate küpsetistega aidanud väikeettevõte Mesisuu, ka Merlette pakkus abi," lisab üleskutse algataja.

Üleskutse levib üle Eesti

Kuressaares tegutseva tordimeistri ja väikeettevõtja Kristiina Cleghormi sõnul kuulis ta üleskutsest teisipäeva õhtul. „Minu jaoks tuli see nii õigel ajal, sest olin just mõelnud, et tahaks kuidagi väljendada oma tänu inimeste vastu, kes eesrindel meie kõigi eest seisavad. Saaremaa on viirusega eriti kõvasti pihta saanud ja aegajalt on tunne, et keegi meid siin ei märka ega aita."

Eile hommikul viiski Cleghorm Kuressaare haigla EMOsse hommikusöögi ajaks kolm kilo pirukat, neli kilo marjarulli ja kümme kilo erinevaid kringleid. „Tänu Getteri poolt kogutud annetustele ja omaosalusele sain kohe reageerida," räägib Cleghorm.

Marjarullid.
Pirukad

Üleskutsega liitus ka Põlvamaal elav Ketriin Ojasaar, kes tegutseb väikeettevõtjana toitlustuse alal. „Kuna praegune olukord on igatpidi keeruline ja hirmutav, siis tundus üleskutse armsa asjana, mida teha. Kui tihti ikka keegi kiirabi või EMO tööd esile tõstab ja neile motivatsiooni jagab. Killukenegi head selle tohuvapohu keskele," selgitab Ojasaar oma kaasalöömise põhjuseid.

Ojasaar viis Põlva kiirabile eile õhtul mangovahukoogi, mangosefiire, tuunikalaga võileivatordi ja suupistevaagna singirullide, täidetud munade, kiluleibade ja lavaširullidega. „Üllatusmoment oli väga armas. Töötajad olid väga rõõmsad, et neile mõeldakse."

Mangosefiirid.
Võileivatort
Põlva kiirabi küpsetistega.

Mitmed ettevõtted on õla alla pannud

Üleskutse algataja sõnul on ka mitu ettevõtet juba üleskutset toetanud. Kalimera Kallis Eesti toetab näiteks oliiviõli ning Kreekast pärit toiduainetega ja Veski Mati saatis hunniku jahu. „Lihuniku äri keedab just praegu 70 liitrit suppi, mille tarnib kiirabile, Foodmood küpsetab pannkooke ja samuti toetab toorainega ja kindlasti lisandub veel erinevaid abipakkujaid," loetleb Madison.

Naise sõnul on tema plaan külastada nii paljusid kollektiive kui võimalik. Hetkel on järjekorras näiteks Tartu häirekeskus, labor, intensiiv- ja nakkusosakond. „Tahaks sellel raskel ajal toetada ka vanureid ja mõnda loomadega tegelevat organisatsiooni. Jätkan seni, kuni on kaasaelajaid," lubab Madison.