Mäletatavasti sai 13. novembril politsei teate, et Hiiumaal on omaniku teadmata müüdud läbi mitme ettevõtte edasi Rootsis elavale 94aastasele naisele kuuluva metsa raieõigus. Raieõiguse viimasena ostnud ettevõte oli esialgsel hinnangul maha võtnud ligi 3400 tihumeetrit metsa, tekkinud kahju ulatub üle 100 000 euro.

Kohal käinud Maaleht tuvastas, et „kogu küla vaatas pealt, kuidas 94aastast vanainimest päise päeva ajal rööviti.” Täpsustagem: esmapilgul tundusid kõik raiet lubavad dokumendid korras olevat, metsalangetamist pealt näinutest ei osanud keegi aimata, et raieloa aluseks olnud maaomaniku allkiri oli tõenäoliselt võltsitud.

„Menetlus käib, hetkel täiendavat infot jagada ei ole,” teatas Maalehe päringu järel Kristi Raidla politsei kommunikatsioonibüroost. Ta lubas kindlasti ja koheselt Maalehte informeerida kui peaks lisanduma infot, mida avalikkusega jagada.

Ka Liivi Reinhold, Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik kinnitas enam vähem sama: „Kriminaaluurimine ja tõendite kogumine jätkuvad ning praegu on veel keeruline ennustada, millal võiks uurimine lõpule jõuda. Praegu on uurimine niisuguses seisus, kus mingit uut olulist infot avalikusega jagada ei ole.”