Kiire pilk MESi kodulehele näitab vastupidist – tuntud ja kompetentsed põllumehed pole MESi nõukogust kuhugi kadunud. Nii on praegu MESi nõukogu esimees teraviljakasvataja ja põllumeeste ühistu Kevili nõukogu esimees Andres Oopkaup. Nõukogu liikmeteks on ka näiteks aasta põllumees 2001, Külmsoo talu peremees Raivo Musting, kes on tuntud oma sirgjooneliste ja põhimõttekindlate arvamuste poolest. Nõukogu liige on ka tuntud piimatootja ja talutoodete valmistaja, Nopri talu peremees Tiit Niilo Võrumaalt.

Kuna tänavuses lisaeelarves on Maaelu Edendamise Sihtasutusele usaldatud enam kui 200 miljonit kriisipaketist, siis on riigikogulase Ivari Padari hinnangul saanud MES päris suured volitused.

„Alati on olnud Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõukogus üks osa poliitikuid, aga üks osa väga selgelt on tootjaorganisatsioonide esindajad. Tänasel juhul on tootjaorganisatsioonide esindajad sealt väljas,“ teatas Padar kolmapäeval riigikogu infotunnis.

„Ma tean, et tootjaorganisatsioonide esindajad on avaldanud ka oma soovi uuesti Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõukogus tööd teha. Mis on teie seisukoht?“ esitas ta küsimuse siseminister Mart Helmele, viidates ka sellele, et endine maaeluminister Mart Järvik on nüüd MESi nõukogu liige.

„Ma sain aru, et põhimõtteliselt rünnatakse meie erakonda sellepärast, et me püüame maaelu politiseerida. Ei vasta absoluutselt tõele. See, et erinevates nõukogudes, olgu need põllumajanduse, maaeluga seotud või mingite muude valdkondade nõukogud, on ka erakondadega seotud isikuid, see on läbi ajaloo olnud niimoodi,“ vastas minister Helme riigikogu infotunnis.

Minister Helme tõi esile, et praeguses enam-vähem kuu aega kestnud kriisiolukorras on valitsus reageerinud väga kiiresti, jõuliselt ja väga adekvaatselt.

„Ma usun ja loodan, et opositsioonierakonnad ei hakka järgmisel nädalal riigi lisaeelarve arutamisel ja vastuvõtmisel poliitilist jonni ajama ega kaikaid kodarasse lööma ning aitavad selle lisaeelarve vastu võtmisele kiiresti ja konstruktiivselt kaasa, sest ka maaelu aitab see eelarve väga tugevalt edasi,“ ütles Helme.