Baltic Hotel Haapsalu promenaadil pakub tuba kahele neljaks ööks hinnaga 260 eurot ehk 65 eurot öö eest koos hommikusöögiga, kuid veebis võib leida ka parema pakkumise. Vastuvõtu sõnul on juunikuu olnud klientide poolest vaikne, elavnedes alles sel nädalavahetusel. Külalised, kelle hulgas varem oli rohkesti sakslasi, soomlasi ja hollandlasi, on vastuvõtu sõnul peaaegu eranditult eestlased. Vabu tube on hotellis hinnanguliselt veerand.

Vastuvõtu sõnul on hotell tänavu hindu langetanud ligikaudu kolmandiku võrra ning broneeringuid ka järgmiseks kuuks laekub tasapisi.

Jaak Mae Tehvandil

Tehvandi hotell


Neli ööd kahele Tehvandi hotellis Otepääl maksab 260 eurot ehk 65 eurot öö eest, Tehvandi spordikeskuse, sh hotelli, juhatuse liikme Jaak Mae sõnul on külastatavuse langus märgatav. Tehvandi hotelli põhiklient on spordiga seotud ja sageli välismaalt ning just nendest klientidest on praegu puudus, ütles Mae. Hotelli täituvus on ligikaudu kaks kolmandikku.

Hinda pole Mae sõnul muudetud, kuna spordikeskuse hinnakiri on kinnitatud riigiametitega, kuid ta möönis, et broneerimisel on võimalik selles osas läbi rääkida.

Raekoja plats Tartus

Hotell Tartu


Hotell Tartu pakub tuba kahele neljaks ööks hinnaga 224 eurot ehk 56 eurot öö eest koos hommikusöögiga, kuid ka siin on otsijale veebis leitav parem hind. Vastuvõtu sõnul kliente ikka on, aga oluliselt vähem kui eelmisel aastal samal ajal. Kuigi lätlasi ja leedukaid liigub, on välisturistide osakaal langenud drastiliselt. Eelmise aastaga võrreldes on sootuks kadunud suured reisigrupid ja vähenenud hotellis viibivate perede arv.

Hinnad on eelmise aastaga võrreldes märgatavalt langenud. Vastuvõtu sõnul oli ühe öö hind mullu samal ajal 79 eurot öö eest, mis teeb hinnalanguseks 30%.

Majutusteenuseid agregeeriv Booking.com näitab, et valitud ajavahemikus on valmis külastajaid vastu võtma umbes kolmandik Eesti ööbimiskohti. Hinnad näiteks Tartus jäävad vahemikku 120 ja 1200 eurot nelja öö eest kahele.