Nüüdseks on ettevõtmine järk-järgult laienenud ja lisaks pagaritöökojale on ka kondiitritoodete tsehh, toidupood, pubi ja ka tööstuskaupade kauplus. Igal hommikul vuravad kaubaautod ketipoodidesse kaupa viima. Tööd saab 63 kohalikku ja lähikonnas elavat inimest.

Sortimendis on üle 300 toote, alates kamabatoonidest ja lõpetades menuka pasteediga, sinna vahele jäävad leib, sai ja igasugu koogid. Keelt alla viivate toodete pärast pööravad Tartust Valga poole sõitjad Rõngu Pagari poodi sisse, et magusas saialõhnas valida värskelt valminud suupoolist.

Toorainena eelistatakse kohalikku kraami. “Eestlased võiksid toetada ikka oma tootjaid, kui kõik niimoodi kokku hoiaksid, siis võib-olla läheks palju paremini,” on Jaanus Peri Maalehele öelnud. “Mis siis, et on natuke kallim, kuid võtame oma.”

Üheski tootes ei kasutata säilitusaineid või maitsetugevdajaid. “Parem ikka ehedaid asju teha. Oleme oma nime püüdnud hoida sellega, et ei kasuta selliseid lisaaineid,” ütles Peri. Vaatamata sellele, et nii tuleks odavam ja tooted säiliksid pikemalt.

Ettevõtete vedamisel on Jaanusel toeks abikaasa Kristel. „Ta on ehtne jäära sodiaagist tulipühvel, hästi äkiline ja kui on midagi eesmärgiks võtnud, siis selle ta ära teeb,” iseloomustas Jaanust abikaasa, meenutades 2010. aastat, mil mees hakkas rääkima uue tootmishoone ehitamisest, millega kaasnes hirmutavalt suur pangalaen. Nüüd on valmis juba teine hoone ja küpseb plaan ehitada veel kolmaski — sügavkülmatoodete jaoks.

„Tal on oma nägemus, millesse ta ise hullult usub ja need on õigeks osutunud,” rääkis Kristel Peri.

Jaanus Peri lemmiklause on, et igal mündil on kaks poolt ja alati proovi halva asja juures näha ka head. Tütardele õpetab ta, et asju peab nägema kahe mätta otsast — lisaks enda vaatevinklile ka teise inimese poolt vaadatuna.

Endise Rõngu valla ametnikud pidasid Rõngu Pagarit lausa oma valla kõige suuremaks mainekujundajaks, kuna nende toodete järgi teatakse Rõngut üle Eesti. Viis aastat tagasi sai Rõngu Pagar Tartumaa aasta vabaühenduse toetaja 2015 laureaadiks, sest ettevõte toetas vallas toimuvaid suurüritusi, valla piires tegutsevaid MTÜsid, rahvamaja ja selle ringe, Rõngu kooli ja lasteaia tegevusi ja ka maakondlikke üritusi. Valdade liitumise järel on Rõngu nüüd Elva valla koosseisus.