Baltika lähtub Leedu kogemusest

Baltikal on plaanis oma kaubamärkide poodides teha avamise nädalal 25% soodustust kogu kaubale. Sama soodustus kehtib ka e-poes.
Seega tegelikult ei pea kliendid soodushinnaga ostu sooritamiseks füüsiliselt poodi minema.

"Nii tegi Baltika ka oma Leedu poodides ning selle pinnalt on meil kogemus, et selline avanädala kampaania on vastutustundlik ja ei ohusta inimeste tervist viisil, mis võib meeletute allahindlustega inimeste füüsiliselt poodi meelitamisega kaasneda," sõnas AS Baltika müügidirektor Birgitta Kippak.

Pro Optika lisakampaaniaid ei korralda

Pro Optika turundusjuht Aveli Karba kinnitas, et ettevõte järgib kõiki eriolukorra soovitusi ja reegleid. Lähtutakse eelkõige oma töötajate ja klientide ohutuse tagamisest.

"Jätkame oma tegevustega sealt, kust jäime pooleli enne eriolukorra väljakuulutamist. Lisakampaaniaid käibe kiire kasvatamise nimel ei korralda. Me ei kavatse reklaami teha meediapindadel, mis asuvad Pro Optika kaupluse piiridest väljas, seniks kuni riigis eriolukord on lõppenud," rääkis Karba.

Karba lisas, et kuni eriolukorra lõpuni teostatakse nägemiskontrolli prillide määramiseks vaid äärmisel vajadusel. Selleks on kehtestatud lisaks tavapärasele 2+2 reeglile eraldi kauplusekord.

- Sisenedes on kohustus desinfitseerida käed ja pakume kasutuseks kummikindaid.
- Kõik proovitud prillid palume jätta kapile, et saaksime need desinfitseerida.
- Nägemiskontrolli teeme äärmisel vajadusel, anname kliendile näomaski ja optometrist kannab samuti näomaski.
- Pärast nägemiskontrolli desinfitseeritakse kabinet ja kõik kokku puutunud pinnad erivahenditega.

Raamatukauplused suunavad e-poodi

"Meie poodides on allahinnatud tooted alati olemas olnud ja on ka nüüd. Soodushinnaga tooted pole keelatud. Kampaaniaid aga nendele ei tee, kampaaniaid reklaamime e-poes," sõnas Apollo Kauplused OÜ tegevjuht Eha Pank.

Ka Rahva Raamat lähitulevikus suuri allahindluskampaaniaid kauplustes eriolukorrast tulenevalt ei plaani.

"Meie raamatupoodidest leiab lisaks tavahinnaga toodetele alati ka soodushinnaga tooteid, kuid eraldi üleskutseid allahindluste pärast kauplust külastada me lähiajal ette ei võta," kinnitas turundusjuht Kersti Küla.

Küll suunatakse kõik raamatusõbrad allahindlustest teavitavate sõnumitega veebipoodi.

"Kauplustes järgime valitsuse poolt kehtestatud nõudeid nii infokandjate kui ka teenindajate abiga, kes vastavalt vajadusele kliente juhendavad ning ohutuse tagavad," lisas Küla.