Kaupo Kutsar võitleb selle eest, et Eesti lipu märk oleks peal vaid kodumaisest toorainest toidukaubal Foto: Argo Ingver

Toiduliit annab välja lipumärki tänaseks juba 10 aastat ja tänu hoolsale tutvustamisele on inimesed märganud sini-must-valge lipukleebisega toiduaineid (2016 - 76%; 2015 - 81%; 2014 – 79%, 2011 – 62%, 2009 – 26%). Märkamine on oluline. 2017. aastal koostatud uuringu järgi tähendab 74% tarbijate jaoks lipumärk, et toode on toodetud Eestis ja ka tooraine on kodumaine. Sellest, et riigiteenistuja või keevitaja nii arvab on natuke kahju, kuid ainuüksi rahvusvärvide märkamine on tubli edasiminek.

Sini-must-valge lipumärgi kasutamise korral on oluline, et toode on valmistatud kodumaises tööstuses, samas tooraine päritolu ei ole oluline. Lipumärgi statuudi järgi saab näiteks Argentiina lihast väga hea kodumaise vorsti teha, peaasi, et see eestimaalastele maitseb.

Ringkonnakohtu poolt kinnitust leidnud teadmiste põhjal pean tunnistama, et oli vale ajakirjanikule rääkida Sirje Potisepa poolsest tarbijate eksitamisest, kuna see ei leidnud kohtus kinnitust. Vabandan veelkord Sirje Potisepa ees. Enda poolseks süü heastamiseks pean tasuma Sirje Potisepa advokaadikulusid 5700€ ja solvamise eest hüvitist 2000€. Koolirahana pean tasuma ka enda kohtukulud üle 10 000€.

* Artiklit parandatud Kaupo Kutsari palvel kell 12:44.