“Minu andmetel polegi Hiiumaal nii suurt vargust olnud, nüüd see on suur teema,” nentis minister ja ütles, et keskkonnaametile on antud töö­juhis leidmaks lahendus, kuidas volitusega metsa­müügi korral tuvastada omaniku tahet ja vältida volituse võltsimist.

“Paari asja oleme arutanud ja üks võiks olla see, et volitusega raieõiguse müügi puhul peaks metsateatisel olema müüja kontaktid. Keskkonnaameti töötaja saaks siis metsa müüjaga ühendust võtta ja küsida, kas ta ise ka teab,” rääkis minister.

Kuna volituste osakaal raiete mahust pole suur, peaks see ministri hinnangul olema võimalik. See välistaks allkirja võltsimise, nagu tegid kahtlustatavad eelmise aasta novembris Luidjal avastatud metsavarguse puhul.

Kuigi politsei ikka veel ei kinnita volituse ja lepingu võltsimist, ütles minister Kokk Hiiu Lehele, et Luidja metsavarguse puhul on tegemist kõige lihtlabasema kriminaal­se tegevusega — võltsimisega.

“Täna ma mustvalgeid vastuseid anda ei saa, kuna uurimine on pooleli, aga selgelt oleme teadvustanud seda, et see on probleemiks kerkinud ja lahendus tuleb leida.”