„Kui varem käisid inimesed külas ja saime üksteise valmistatud firmaroogasid mekkida, siis nüüdseks on enda toitudest tekkinud küllastus,” rääkis Võrumaal elav Maiden Paljak. „Kokku me ei saa istuda, kuid saame panna toidu trepile või õue peal üle anda.”

Tema küpsetab sõpradele torti või karaskit, kuid mitte raha eest, toimib hoopis naturaalmajandus – kes kasvatab kanu, toob vastu mune; kes toob hoidiseid või suvel sügavkülma pandud kraami.

Tartumaal Tuuli talus elav Triinu Vasser leidis mõned aastad tagasi endale tõeliselt köitva hobi ja hakkas oma koduköögis müügiks hapusaia valmistama. „Tartumaal keegi ei müünud ja tundus õige aeg tegelda hapusaia küpsetamisega, mis on üks ütlemata mediteeriv tegevus,” selgitas ta.

Avalehele
0 Kommentaari
Loe veel: