„Lõuna- Eestist traktoriga siiatulek, vahetades ära sinise kütte valge vastu, pärast uuesti tagasi, sõita Tallinna ja tagasi, seda kulu ei maksa meile keegi kinni,” teatas Külmsoo talu peremees Raivo Musting Põlvamaalt.

Põlvamaa meeste seas sõnaka mehena tuntud Raivo Musting, kes kannab esimest aasta põllumehe tiitlit aastast 2001, ei hoidnud sõnu vaka all poliitikuid kritiseerides. On ju põllumeestel harja punaseks ajanud see, et algselt lubati neile maksta täismahus üleminekutoetusi 15, 3 miljonit, aga miskipärast kahanes see vaid 5 miljonini.

„Kui päris aus olla, siis esmalt ei tahetud üldse midagi maksta. Nüüd nad midagi leidsid. Kui hakata kogu riigieelarve mahtu vaatama, siis ka see 15,3 miljonit ei oleks olnud mingi ületamatu raskus, kui oleks olnud tahtmist,” kritiseeris Musting.

Ta lisas: „Põhjus on väga lihtne: järgmiste valimisteni on lihtsalt kolm ja pool aastat aega. Ja meid ei ole täna poliitikutele vaja.”

Küsimuse peale, et väidetavalt unustasid poliitikud põllumeeste top up´i lihtsalt ära, teatas Raivo Musting: „Poliitik on põllumehe kõige parem sõber siis, kui ta on opositsioonis. Ja niipea, kui ta saab valitsusse, kaob mälu hetkega.”

Et poliitikute mälu pikemalt püsiks, kandsid põllumehed süles suuri nimelisi kingipakke Riigikogu 101 liikmele. Kuna pakid olid tühjavõitu, sai neid kõmistada nagu trumme aplausi asemel. Nimelt olid pakis pisikesed traktroid riigikogulaste meeldetuletuseks, et mängige mängutraktoriga, mitte maaeluga.

„Minu meelest on selles karbis väga geniaalne kingitus, kuna karp on märgatavalt suurem kui sisu. See on tüüpiline poliitikute suhtumine, et esmalt lubatakse, aga pärast tavaliselt neid lubadusi ei täideta. Eks anname selle pakiga poliitikute käitumisele väikese vihje,” ütles Raivo Musting.