Rakuliha tootmiseks võetakse loomalt vereprooviga tüvirakud, mis pannakse kasvama toitainerikkasse kasvukeskkonda, kus need hakkavad paljunema samamoodi, nagu nad teeks seda looma kehas. Maitsevahet rakuliha ja traditsioonilise liha vahel firma sõnul pole.

Memphis Meatsi eesmärgiks on toita maailma kasvavat elanikkonda ilma ressursse kurnavate tööstusfarmideta, säästes seeläbi keskkonda ning parandades loomade heaolu ja rahvatervist. Hiljuti kogutud hiigelinvesteering suunatakse uue tootmiskeskuse rajamisse, et palgata juurde tippeksperte ning tegeleda rakuliha tootmiskulude langetamisega.

“Rakuliha ehk puhas liha on kahtlemata toidutööstuse tulevik ning meil on suur au arutada teemat peagi tulevikuarhitektide endiga. Seisame suurte muutuste lävepakul – tänu puhtale lihale võib vajadus globaalselt miljardeid farmiloomi tööstusfarmide kitsikuses pidada kaduda sootuks,“ sõnas sügisel Eesis peetava Food Innovation Summiti peakorraldaja Anna Kaplina.