Maalehe tegevtoimetaja Raivo Murde sõnul on Heli Raamets võtnud südameasjaks toiduohutuse ja pettused Eesti turgudel. Tema idee oli viia turgudel müüdavad maasikad laborisse analüüsimiseks. Heli kirjutatud lugudest sai alguse maasikaskandaal, millest rääkis suvel kogu Eesti. See viis järgmise Maalehe eksperimendini, mis paljastas, et “kodumaine maasikas” voolab Pärnu, Tartu ja Tallinna turule otse Riiast.

„Tänu Heli Raametsa lugudele võime täheldada, et turg on muutunud vähemasti kauba päritolu osas läbipaistvamaks ja tarbijad teadlikumaks. Riiklikku kontrolli on ka lettidel suurendatud ning järjest keerulisem on oma klienti ebaausate võtetega petta. See oli suure, hämara ja paraku süsteemse pettuse paljastamine,” ütles ta.

Heli Raamets tegi avalikuks ka selle, et turul või laatadel müüdavates maasuitsusinkides oli vähki tekitavate PAHide tase üle lubatud piiri. Igast kolmandast suitsulihast leiti üle normi mürgiseid aineid.

„Ajakirjanikuna läheb Heli teemadega süvitsi ega lepi pinnapealse käsitlusega, nii on tema sagedased allikad just teadlased ja oma valdkondade tunnustatud spetsialistid. Faktipõhisus, kontrollitud andmed ja põhjalik analüüs on komponentideks, mis teevad Heli lood lugejate jaoks usaldusväärseks ja vajalikuks,” märkis Murde.

Meedialiidu peapreemia „Aasta ajakirjanik 2019“ antakse Meedialiidu liikmeskanali ajakirjanikule tema viimase aasta väljapaistva töö eest. Preemia suurus on 5000 eurot (neto) ja sellele lisandub kullatud sulg, mille autorid on metallikunstnik Ive-Maria Köögard ja klaasikunstnik Katrin Tukmann.

Tiitli saaja avalikustatakse 6. märtsil Tallinnas toimuval pressipeol.

Žürii tööd juhtis meediaekspert ja –õppejõud Tiit Hennoste. Žüriisse kuulusid Postimehe peatoimetaja asetäitjad Aivar Reinap ja Kalev Korv, Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald, Maalehe tegevtoimetaja Raivo Murde, meediaekspert ja Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Sulev Oll, Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel ning Raplamaa Sõnumite peatoimetaja Tõnis Tõnisson.