“Muutused riigis, ideoloogias, võimuvõitlus, majanduskasvu peatumine, uued ideed õigusest/õiglusest.” Sellised on märksõnad, mis tulevad välja 2020. aastale astroloogi pilguga vaadates.

Taimi Uuesoo rõhutab tuleva aasta eripära: “2020. aas­ta on äärmiselt olu­line eelkõige seetõttu, et Kaljukitse märki koguneb kolm aeglast planeeti – Pluuto ja Saturniga liitub Jupiter.”

Mida see kolme aeglase planeedi Kaljukitse märki kogunemine tähendab? “Majandus­astro­loogia järgi on viited majanduskasvu peatumi­sele, liigsele regulatsioonile, taaskasutuse kasvule. Alguse saavad kolm uut pikaajalist tsüklit, mis on ühiskondlikus mõttes äärmiselt olulised.”

Kohe aasta algul, 12. jaanuaril, “saavad kokku” Saturn ja Pluuto. Uuesoo toob välja kokkusaamise erilisuse: “See aspekt kordub vaid iga 35 aasta tagant!” Ehk inimese keskmise elu­ea jooksul juhtub seda kõigest korra või kaks. Astro­loog nendib, et poliitilisel tasandil toob nende planeetide kokkusaamine tavaliselt kaasa muutusi riigis ja võimuvõitlust.

Muutused majanduses

“Aeg kontrolliks, kas võimu kasutatakse õigesti või mitte. Kuna aspekt leiab aset Eesti Vabariigi taasiseseisvumise kaardi Taevateljel, mis on riigi kaardis valitsuse, valitseva erakonna, põhiseaduse, aga ka riigi maine näitaja, siis neid teemasid ta ka kindlasti puudutab,” selgitab ta.

Jupiteri ja Pluuto mõjul on väikestel rühmitustel suhteliselt palju võimu nii heas kui halvas mõttes.

Astroloog Taimi Uuesoo

Eelmainituga olulised ebatavalisused ei piirdu. “Algab ka uus Jupiteri/Pluuto tsükkel, mis kordub 13 aasta tagant. Selle aja jooksul muutuvad ideoloogiad ja ka majanduses toimub suuri muutusi. Neil aegadel peetakse tihti ideoloogilisi võimuvõitlusi,” mainib Uuesoo. “Jupiteri ja Pluuto mõjul on väikestel rühmitustel suhteliselt palju võimu nii heas kui halvas mõttes.”

Ta räägib, et aasta jooksul tuleb lausa kolm “kohtumist”: 5. aprillil, 30. juunil ja 12. novembril. Viimane neist leiab aset samuti Eesti Vabariigi kaardi Taevateljel, aga kevadine ja suvinegi pole Eesti jaoks “tühjas kohas”. “Seega peaks need eelmainitud teemad meie riigis olema eriliselt esil,” sedastab Uuesoo.

Kuninglik Konjunktsioon

“Aasta lõpus, talvisel pööripäeval, “ühinevad” Jupiter ja Saturn – seda nimetetakse astroloogias Kuninglikuks Konjunktsiooniks, mis kordub iga 20 aasta tagant,” toob Uuesoo välja veel ühe eripära.

“Jupiter esindab uut tulevikuvisiooni ning õiglust ja seadust ning Saturn ühiskonna traditsioone ja struktuuri. Seega viitab see aspekt suurtele tulevikku suunatud ühiskondlikele muutustele,” tutvustab Taimi Uuesoo.

“Algab uus tsükkel, mis puudutab majandust, haridust, välissuhteid, sise- ning välispoliitikat, kujunevad uued ideed ning arusaamad ka õiglusest/ õigusest.”

Saatusehoroskoop näitab elu ülesanded

Taimi Uuesoo lubab, et pakub Maalehe lugejaile tänavu üllatusi. “Lisaks 3. jaanuaril ilmuvale tähtkujude horoskoobile ilmub enne jõule saatusehoroskoop. Tahan näidata, milliseid suuri võimalusi peidab eneses astroloogia,” räägib ta innustunult. “Saatuse­horoskoop näitab inimestele ära, millised saavad olema nende elu ülesanded. Ja seda, mida mingil kindlal ajal sündinud inimesed eneses kõige enam muutma peaksid.”

Uuesoo selgitab, et saatust mõistetakse tihti ettemääratud tulevikuna. Sündmuste kulg oleks seega justkui sünnil juba paigas, ette määratud ja vääramatu. Ning seda siis üritataksegi teada saada astroloogilt või kelleltki teiselt oletatavalt teadjalt.

“Praegu ei vaidle enam keegi selle vastu, et esivanematelt antakse järglastele edasi füüsilisi tunnuseid ning olemuslikke jooni. Järjest enam leiab tõestust ka väide, et isegi alateadvus on pärandatav,” märgib astroloog. “Saatus on seotud palju pikema perioodiga kui inimese elu ja juhustega pole siin mingit pistmist. Minevikus tehtu on meiega. Ning siin ja praegu tehtav või lahendamatu pärandub tulevikku.”