“Ta on mitme aastakümne vältel rõõmustanud eestlaste kõrva oma ilmaprognoosidega, mis on imeilusa sõnakasutusega ja minu hinnangul ka grammatiliselt nauditavad,” põhjendab Paljaku kandidatuuri välja pakkunud Heli Freienthal. “Taimi Paljaku esinemised rahvusringhäälingus ja artiklid ajalehtedes on arendanud eestlaste kõnekeelt ilmastikunähtuste kohta käivate kaunite väljenditega. Ta paneb ilmast rääkides eesti keele kõlama.”

Keeleteo konkursiga tunnustatakse tegusid, mis tõstavad eesti keele tuntust ja mainet, väärtustavad eesti keele õpetamist, õppimist ja oskamist, soodustavad eesti keele kasutamist ja staatuse kindlustamist ning edendavad eesti keele talletamist ja uurimist. Kandidaate sai esitada kuni 20. jaanuarini ja Emakeele Seltsi juhatus valis neist välja 34.

“Tegu on konkursi 14aastase ajaloo kõige aktiivsema võistlusega,” märkis haridus- ja teadusministeeriumi keeleosakonna juhataja Piret Kärtner.

Kogu nimekirja näeb ja oma hääle saab anda veebilehel www.hm.ee/keeletegu2019.

Aasta keeleteokonkursil antakse välja kaks auhinda. Peaauhinna saaja otsustavad taasiseseisvunud Eesti haridus- ja teadusministrid, rahvaauhind selgitatakse avaliku hääletuse teel.

Laureaadid tehakse teatavaks 11. märtsil Põlva gümnaasiumis.